[LỜI GIẢI] When we moved to our new house near the sea I was eight year - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

When we moved to our new house near the sea I was eight year

When we moved to our new house near the sea I was eight year

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.When we moved to our new house near the sea, I was eight years old. Even before that I had spent every summer messing about on boats. My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike so I knew how I wanted to spend my time at the new house- I was going to get my own boat and sail it everyday. The house was only a few metres from the water's edge, and in rough weather the waves would come crashing into the front garden. I used to sit with my nose pressed to the glass, fascinated by the power of the ocean. I grew up watching the skies to see if it was going to rain; would I be going sailing that afternoon or not?Of course I sometimes wished I could live in the town like my friends. I used to get irritated with my parents, who had taken early retirement because they seemed incapable of getting anywhere on time. Dad drove me the eight miles to school everyday, but I was often late because he had been walking on the cliffs earlier in the morning and had lost track of time. When I was taking my university entrance exams, I used to stay over at a friend‟s in town, just in case. All in all, I was lucky to grow up by the sea and I still love to sail.

Câu 1: At the age of eight, the writer's house was                       .


A. in the town


B. by the sea


C. on boat


D. under the mountain

Câu 2: The word “rough” is closest in meaning to                                      .


A. careful


B. forceful


C. easy


D. mild

Câu 3: The writer's father retired early because                                    .


A. he walked on the cliffs every morning


B. he lost track of time


C. he had to drive his kid to school everyday


D. he was unable to get anywhere on time

Câu 4: The following are true EXCEPT                                    .


A. the waves came crashing into the writer's front garden in bad weather


B. the write moved to a new house when he was 8


C. the writer didn't know how to sail


D. the distance from the writer's house to school was 8 miles

Câu 5: Growing up by the sea, the writer felt                                  .


A. unlucky


B. irritated


C. excited


D. lucky

Câu 6: The writer learnt to sail                                        .


A. before learning to ride a bike


B. when his family moved to a new house


C. before going to school


D. when he was eight

Câu 7: When taking the university entrance exams,                          .


A. the writer's family moved to a new house by the sea


B. the writer had to live in a friend's house


C. the weather was terrible


D. the writer's father drove him/ her to university


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu1 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Lúc 8 tuổi, ngôi nhà của người viết ____

A. trong thị trấn

B. cạnh biển

C. trên thuyền

D. dưới chân núi

Dẫn chứng: When we moved to our new house near the sea, I was eight years old

Đáp án: B

Đáp án câu2 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "rough" có ý nghĩa gần nhất

Rough (dữ dội, hung hãn, mạnh mẽ) = forceful.

Easy: dễ dàng

Careful: cẩn thận

Mild: nhẹ nhàng

Đáp án: B

Đáp án câu3 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Cha của người viết đã nghỉ hưu sớm vì _______

A. ông đi bộ trên các vách đá vào buổi sáng sớm

B. ông quên để ý thời gian

C. ông phải đưa con đến trường mỗi ngày

D. ông không thể đến bất cứ đâu đúng giờ

Dẫn chứng: I used to get irritated with my parents, who had taken early retirement because they seemed incapable of getting anywhere on time

Đáp án: D

Đáp án câu4 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Những điều sau đây đúng là ngoại trừ _____.

A. các sóng đến đâm vào khu vườn phía trước của người viết trong thời tiết xấu

B. người viết chuyển đến nhà mới khi ông 8 tuổi.

C. người viết không biết làm thế nào để chèo thuyền

D. khoảng cách từ nhà của người viết đến trường là 8 dặm

Dẫn chứng: My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike

Đáp án: C

Đáp án câu5 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Lớn lên ở biển, người viết cảm thấy_____.

A. unlucky: thiếu may mắn

B. irritated: tức giận

C. excited: phấn khích

D. lucky: may mắn

Dẫn chứng: All in all, I was lucky to grow up by the sea and I still love to sail.

Đáp án: D

Đáp án câu6 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Người viết học cách chèo thuyền _____.

A. trước khi học đi xe đạp

B. khi gia đình anh ấy di chuyển đến nhà mới

C. trước khi đến trường

D. khi anh ấy 8 tuổi

Dẫn chứng: My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike

Đáp án: A

Đáp án câu7 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Khi đang dự kỳ thi vào đại học,______.

A. gia đình người viết chuyển sang một ngôi nhà mới bên bờ biển

B. người viết phải sống trong nhà của một người bạn

C. thời tiết rất xấu

D. cha của người viết lái xe đưa anh ta đến trường đại học

Dẫn chứng: When I was taking my university entrance exams, I used to stay over at a friend‟s in town, just in case.

Đáp án: B

Dịch bài đọc:

Khi chúng tôi chuyển đến nhà mới gần biển, tôi lên tám tuổi. Ngay cả trước đó tôi đã dành mỗi mùa hè xáo trộn trên thuyền. Bố tôi đã dạy tôi đi thuyền trước khi học đi xe đạp vì vậy tôi biết tôi muốn dành thời gian ở nhà mới như thế nào - tôi sẽ có chiếc thuyền của riêng tôi và đi thuyền hàng ngày. Ngôi nhà chỉ cách bờ biển vài mét, và trong thời tiết khắc nghiệt, những con sóng sẽ phá hủy khu vườn phía trước. Tôi thường ngồi áp mặt vào sát cửa kính, bị cuốn hút bởi sức mạnh của đại dương. Tôi lớn lên với việc nhìn bầu trời để xem liệu trời có sắp mưa; tôi sẽ đi thuyền vào buổi chiều hay không?

Tất nhiên đôi khi tôi ước mình có thể sống trong thị trấn như bạn bè của tôi. Tôi đã từng tức giận với bố mẹ tôi, người đã nghỉ hưu sớm vì họ dường như không thể đến được bất cứ nơi nào đúng giờ. Bố đã đưa tôi đi học tám dặm hàng ngày, nhưng tôi thường bị muộn vì ông đã đi bộ trên các vách đá vào buổi sáng sớm và đã quên để ý thời gian. Khi tôi đang dự kỳ thi vào đại học, tôi đã từng ở lại một người bạn trong thành phố, để phòng khí. Sau tất cả, tôi đã may mắn lớn lên ở biển và tôi vẫn thích đi thuyền.

Ý kiến của bạn