[LỜI GIẢI]             The organisation that today is known as the Bank - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

            The organisation that today is known as the Bank

            The organisation that today is known as the Bank

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of questions from 38 to 42.            The organisation that today is known as the Bank of America did start out in America, but under quite a different name. Italian American A.P. Giannini estabished this bank on October 17 1904, in a renovated saloon in San Francisco’s Italian community of North Beach under the name Bank of Italy, with immigrants and first – time bank customers comprising the majority of his first customers. During its development, Giannini’s bank survived major crises in the form of a natural disaster and a major economic upheaval that not all other banks were able to overcome.            One major test for Giannini’s bank occurred on April 18,1906, when a massive earthquake struck San Francisco, followed by a raging fire that destroyed much of the city. Giannini obtained two wagons and teams of horses, filled the wagons with the bank’s reserves, mostly in the form of gold, covered the reserves with crates of oranges, and escaped from the chaos of the city with his clients’ funds protected. In the aftermath of the disaster, Giannini’s bank was the first to resume operations. Unable to install the bank in a proper office setting, Giannini opened up shop on the Washington Street Wharf on a makeshift desk created from boards and barrels.            In the period following the 1906 fire, the Bank of Italy continued to prosper and expand. By 1918 there were twenty–four branches of the Bank of Italy, and by 1928 Giannini had acquired numerous other banks, including a Bank of America located in New York City. In 1930 he consolidated all the branches of the Bank of Italy, the Bank of America in New York City, and another bank of America that had formed in California into the Bank of America National Trust and Savings Association.            A second major crisis for the bank occurred during the Great Depression of the 1930s. Although Giannini had already retired prior to the darkest days of Depression, he became incensed when his successor began selling off banks during the bad economic times. Giannini resumed leadership of the bank at the age of sixty-two. Under Giannini’s leadership, the bank weathered the storm of the Depression and subsequently moved into a phase of overseas development.

Câu 1: The word “consolidated” is closest in meaning to ________.


A. harden                                


B. moved                   


C. sold                        


D. merge

Câu 2: It can be inferred from the passage that Giannini used crates of oranges after the earthquake ______.


A. to hide the gold       


B. to fill up the wagons                     


C. to provide nourishment for his customers       


D. to protect the gold from the fire

Câu 3: According to the passage, which of the following is NOT true about the San Francisco earthquake?


A. It happened in 1906.            


B. It occurred in the aftermath of a fire.


C. It caused problems for Giannini’s bank.           


D. It was a tremendous earthquake.

Câu 4: The paragraph following the passage most likely discusses ________.


A. bank failures during the Great Depression


B. a third major crisis of the Bank of America


C. the international development of the Bank of America


D. how Giannini spent his retirement

Câu 5: The word its refers to _________.


A. saloon                                  


B. customer                 


C. immigrant               


D. bank


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: D

Giải chi tiết:

Từ “consolidated” gần nghĩa nhất với ________.

consolidated (v): sáp nhập, hợp nhất

A. harden (v): làm cứng hơn

B. moved (v): chuyển động

C. sold (v): bán

D. merge (v):  hợp nhất

=> consolidated = merge

Thông tin: In 1930 he consolidated all the branches of the Bank of Italy, the Bank of America in New York City, and another bank of America that had formed in California into the Bank of America National Trust and Savings Association.

Tạm dịch: Năm 1930, ông hợp nhất tất cả các chi nhánh của Ngân hàng Ý, Ngân hàng Hoa Kỳ tại Thành phố New York và một ngân hàng khác của Hoa Kỳ đã thành lập ở California thành Hiệp hội Tiết kiệm và Ủy thác Quốc gia của Ngân hàng Hoa Kỳ.

Chọn D

Đáp án câu 2 là: D

Giải chi tiết:

Có thể suy ra từ đoạn văn rằng Giannini đã dùng các thùng cam sau trận động đất _______.

A. để giấu vàng

B. để làm đầy xe kéo

C. để cung cấp nguồn dưỡng cho khách hàng của ông ấy.

D. để bảo vệ vàng khỏi đám cháy

Thông tin: One major test for Giannini’s bank occurred on April 18,1906, when a massive earthquake struck San Francisco, followed by a raging fire that destroyed much of the city. Giannini obtained two wagons and teams of horses, filled the wagons with the bank’s reserves, mostly in the form of gold, covered the reserves with crates of oranges, and escaped from the chaos of the city with his clients’ funds protected.

Tạm dịch: Một thử nghiệm lớn đối với ngân hàng Giannini, đã xảy ra vào ngày 18 tháng 4 năm 1906, khi một trận động đất lớn xảy ra ở San Fransico, theo sau là một trận hỏa hoạn đã phá hủy phần lớn thành phố Giannini có được hai xe kéo và đàn ngựa, chứa đầy các toa xe là dự trữ ngân hàng, chủ yếu dưới dạng vàng, che kín số dự trữ bằng các thùng cam và thoát khỏi sự hỗn loạn của thành phố với tiền quĩ khách hàng được bảo vệ của mình.

Chọn D

Đáp án câu 3 là: B

Giải chi tiết:

Theo bài văn, điều nào sau đây không đúng về trận động đất ở San Fransico?

A. Nó đã xảy ra năm 1906.

B. Nó đã xảy ra sau hệ lụy của cuộc hỏa hoạn.

C. Nó đã gây ra nhiều vấn đề cho ngân hàng của Giannini.

D. Nó là một trận động đất lớn.

Thông tin: One major test for Giannini’s bank occurred on April 18,1906, when a massive earthquake struck San Francisco, followed by a raging fire that destroyed much of the city.

Tạm dịch: Một thử nghiệm lớn đối với ngân hàng Giannini, đã xảy ra vào ngày 18 tháng 4 năm 1906, khi một trận động đất lớn ập đến San Fransico, theo sau là một trận hỏa hoạn đã phá  hủy phần lớn thành phố.

Các đáp án A, C, D đều được đề cập đến.

Chọn B

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Đoạn văn tiếp theo của bài văn phần lớn có thể bàn luận về ________.

A. sự thất bại của ngân hàng trong thời kì Đại khủng hoảng

B. cuộc khủng hoảng lớn thứ 3 của Ngân hàng Hoa Kỳ

C. sự phát triển mang tầm quốc tế của Ngân hàng Hoa Kỳ

D. Giannini sử dụng thời gian nghỉ hưu như thế nào

Thông tin: Câu văn cuối trong bài: “Under Giannini’s leadership, the bank weathered the storm of the Depression and subsequently moved into a phase of overseas development.”

Tạm dịch: Dưới sự lãnh đạo của Giannini, ngân hàng đã vượt qua cơn bão suy thoái và sau đó chuyển sang giai đoạn phát triển ở nước ngoài.

Chọn C

Đáp án câu 5 là: D

Giải chi tiết:

Từ “its” đề cập đến _______.

A. quán rượu công cộng                                

B. khách hàng

C. người nhập cư       

D. ngân hàng

Thông tin: During its development, Giannini’s bank survived major crises in the form of a natural disaster and a major economic upheaval that not all other banks were able to overcome.

Tạm dịch: Trong suốt quá trình phát triển của nó, ngân hàng của Giannini đã tồn tại qua các cuộc khủng hoảng lớn dưới dạng thảm họa thiên nhiên và một biến động kinh tế lớn mà không phải tất cả các ngân hàng khác đều có thể vượt qua.

Chọn D

Ý kiến của bạn