Read the passage carefully, then choose the correct answers. THE OLYMPIC GAMESDuring the Olympic games, people from all over the world come together in peace and friendship. Some of these people compete for medals. Several million people attend the games, and millions of other people watch them on television.Why do we have the Olympic games? How did they begin? The first Olympic Games that we have records of were inGreecein 776 BC. The games lasted one day. The only event in the first thirteen Olympic Games was a race. Men ran the length of the stadium (about 192 meters). Then, longer running races were added. Through the years, a few other kinds of events, like the long jump, were also added. During this time, the games were for men only, and women could not even watch them. In the year 393, a Roman emperor ended the Olympic Games because the quality of the games became very low. The Olympics did not take place again for 1500 years!In 1894, Pierre de Courbertin ofFrancehelped form the International Olympic Committee, and the modern Olympic Games began. In 1896 the games were held again inAthens,Greece. The Greeks built a new stadium for the competition. Three hundred and eleven athletes from thirteen countries competed in many events. The winners became national heroes.After 1896, the games were held every four years during the summer in different cities around the world. In 1900, the Olympics were inParis,France, and women competed for the first time. In 1908, inLondon,England, the first gold medals were given to winning athletes. Before that time, the winners received only silver and bronze. medals.The Olympic flag was first introduced in 1920 inAntwerp,Belgium. The flag has five rings on it. The rings represent the continents of Africa, Asia,Australia, Europe, and North andSouth America. Each ring is a different color blue, yellow, black, green, or red - because the flag of each of the countries that compete in the games has at least one of these colors in it.The Olympic Winter Games began in 1924 inChamois,France. Athletes competed in winter events such as skiing, ice skating, and ice hockey. Today, the Winter Games take place every four years. The Summer Games also take place every four years, but not. in the same year as the winter events. Both the Summer Games and the Winter Games must have at least fifteen events, and they cannot last more than sixteen days.Until recently, Olympic competitors could not be professional athletes. All of the athletes in the Olympic Games were amateurs. Today, however, many of the Olympic athletes are professionals who play their sports for money during the year. Some people disagree with this idea. They believe that the Olympic Games are for amateur athletes, not paid professionals. Other people think that anyone can play in the Olympic Games. No matter who the athletes are, millions of people throughout the world enjoy watching the greatest athletic competitions, the Summer games and the Winter Games of the Olympics.
Câu 1: Which of the following is not true of the first 13 Olympic Games in Greece?
A. They lasted only one day.
B. The men competed while the women watched.
C. They consisted of only one event, which was race running.
D. They were for men only.
Câu 2: Pierre de Coubertin _____________.
A. was the first athlete from France to take part in the modern Olympic Games
B. helped the Greeks build a new stadium for the modern Games.
C. helped to revive the Games.
D. became a national hero of France.
Câu 3: The International Olympic Committee was set up _____________.
A. with Pierre de Coubertin as chairman
B. according the wish of a Roman emperor
C. every four years starting from 1894
D. two years before the modern Olympic Games were held
Câu 4: Women first competed in the Games _____________.
A. in 1908 in London, England
B. in the Paris Olympics of 1900
C. as soon as the Olympic Games were resumed
D. in 1896 at Pierre de Coubertin's suggestion
Câu 5: What was special about the 1920 Olympics?
A. The Olympic flag was introduced.
B. Gold medals were given to winning athletes for the first time.
C. Women were allowed to compete for the first time.
D. The Olympic Winter Games were held.
Câu 6: Which of the following is not true?
A. There is an interval between the Summer and the Winter Games.
B. The games can't last longer than 16 days.
C. The Summer Games have more sporting events than the Winter Games.
D. The Olympic flag has five rings of five different colors on it.
Câu 7: Professional athletes _____________.
A. joined the Olympic Games only recently
B. have been allowed to compete in the Games since the Olympic flag was introduced
C. get paid for taking part in the Olympic Games
D. have won more gold medals than amateurs have
Câu 8: According to the passage, _____________.
A. the participation of professionals has made the Olympic Games less enjoyable
B. no matter who athletes are, the games are still great to watch for millions of people
C. professional athletes will soon be banned from the Games
D. everyone is opposed to allowing professionals to take part
024.7300.7989
1800.6947
Giải chi tiết:
Giải thích: Câu nào sau đây không đúng về Thế vận hội Ô-lym-pích thứ 13 đầu tiên ở Hy Lạp? A. Thế vận hội kéo dài 1 ngày
B. Đàn ông thi đấu trong khi phụ nữ xem.
C. Chúng chỉ bao gồm một sự kiên đó là chạy
D. Chúng chỉ dành cho đàn ông. Thông tin : The first Olympic Games that we have records of were in Greece in 776 BC. The games lasted one day. The only event in the first thirteen Olympic Games was a race. Men ran the length of the stadium (about 192 meters). Then, longer running races were added. Through the years, a few other kinds of events, like the long jump, were also added. During this time, the games were for men only, and women could not even watch them.
Tạm dịch : Thế vận hội Ô-lym-pích đầu tiên mà chúng ta có những kỷ lực là ở Hy Lạp vào năm 776 trước Công Nguyên. Thế vận hội kéo dài 1 ngày. Sự kiện duy nhất vào Thế vận hội Ô-lym-pích thứ 13 đầu tiên là chạy. Con người chạy một quãng đường chiều dài của sân vận động ( khoảng 192 mét ). Sau đó, những cuộc thi chạy dài hơn được thêm vào. Qua nhiều năm, ít những loại sự kiện khác, như nhảy xa, cũng được thêm vào. Suốt thời gian này, Thế vận hội chỉ dành cho đàn ông, và phụ nữ tậm chí không thể xem nó.
Đáp án B
Đáp án câu2 là: CGiải chi tiết:
Giải thích: Pierre de Coubertin_____________.
A. Là vận động viên đầu tiên từ Pháp tham gia Thế vận hội Ô-lym-pích hiện đại.
B. Giúp đỡ người Hy Lạp xây dựng sân vận động mới Thế vận hội hiện đại
C. Giúp đỡ gây dựng lại Thế vận hội
D.Trở thành anh hùng dân tộc của Pháp
Thông tin : In 1894, Pierre de Courbertin of France helped form the International Olympic Committee, and the modern Olympic Games began.
Tạm dịch : Vào năm 1894, Pierre de Courbertin của Pháp đã giúp đỡ để hình thành Ủy ban Olympic Quốc tế, và Thế vận hội Ô-lym-pích hiện đại bắt đầu.
Đáp án C
Đáp án câu3 là: DGiải chi tiết:
Giải thích: Ủy ban Olympic Quốc tế được thành lập _____________.
A. Với Pierre de Coubertin là chủ tịch hội đồng quản trị
B. Theo ước nguyện của hoàng đế Rô-ma
C. 4 năm 1 lần từ năm 1894
D. 2 năm trước khi Thế vận hội Ô-lym-pích hiện đại được tổ chức.
Theo thông tin, Ủy ban Olympic Quốc tế được thành lập vàn năm 1894 và năm 1896 Thế vận hội Ô-lym-pích hiện đại được tổ chức.
Thông tin : In 1894, Pierre de Courbertin of France helped form the International Olympic Committee, and the modern Olympic Games began. In 1896 the games were held again in Athens, Greece.
Tạm dịch : Vào năm 1894, Pierre de Courbertin của Pháp đã giúp đỡ để hình thành Ủy ban Olympic Quốc tế, và Thế vận hội Ô-lym-pích hiện đại bắt đầu. Vào năm 1896 cuộc thi được tổ chức ở A-ten, Hy Lạp.
Đáp án D
Đáp án câu4 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Phụ nữ đã lần đầu tiên được thi đấu ở Thế vận hội Ô-lym-pích _____________.
A. Vào năm 1908 ở Luân Đôn, Anh
B. ở Ô-lym-pích Paris năm 1900.
C. Ngay khi Thế vận hội Ô-lym-pích được bắt đầu trở lại
DVào năm 1896 theo gợi ý của Pierre de Coubertin
Thông tin : In 1900, the Olympics were in Paris, France, and women competed for the first time.
Tạm dịch : Vào năm 1900, Thế vận hội Ô-lym-pích được tổ chức ở Paris, Pháp, và phụ nữ đã lần đầu tiên được thi đấu
Đáp án B
Đáp án câu5 là: AGiải chi tiết:
Giải thích: Điều đặc biệt gì về Ô-lym-pích năm 1920.
A. Lá cờ Ô-lym-pích được ra mắt
B. Những chiếc huy chương vàng đầu tiên được trao cho những vận động viên chiến thắng
C. Phụ nữ lần đầu tiên được cho phép thi đấu.
D. Thế vận hội mùa đông được tổ chức
Thông tin : The Olympic flag was first introduced in 1920 in Antwerp, Belgium.
Tạm dịch : Lá cờ Ô-lym-pích lần đầu tiên được ra mắt vào năm 1920 ở Antwerp, Belgium.
Đáp án A
Đáp án câu6 là: CGiải chi tiết:
Giải thích: Câu nào sau đây không đúng?
A. Có một khoảng thời gian giữa Thế vận hội mùa hè và Thế vận hội mùa đông
B. Thế vận hội không thể kéo dài hơn 16 ngày
C. Thế vận hội mùa hè có nhiều sự kiện thể thao hơn Thế vận hội mùa đông
D. Lá cờ Ô-lym-pích có 5 chiếc vòng với năm màu khác nhau trên đó.
Thông tin : -The flag has five rings on it. The rings represent the continents of Africa, Asia, Australia, Europe, and North and South America. Each ring is a different color blue, yellow, black, green, or red - because the flag of each of the countries that compete in the games has at least one of these colors in it.- Today, the Winter Games take place every four years. The Summer Games also take place every four years, but not. in the same year as the winter events. Both the Summer Games and the Winter Games must have at least fifteen events, and they cannot last more than sixteen days.
Tạm dịch : - Lá cờ có 5 chiếc vòng trên đó. Mỗi chiếc vòng đại diện cho những lục địa châu Phi, châu Á, Ốt-xtrây-li-a, châu Âu và Bắc và Nam Mỹ. Mỗi chiếc vòng là màu khác nhau như xanh dương, vàng, đen, xanh lá hay đỏ- vì lá cờ của mỗi quốc gia tham gia kỳ thi có ít nhất một màu trong đó.- Ngày nay, Thế vận hội mùa đông được tổ chức 4 năm 1 lần. Thế vận hội mùa hè cũng được tổ chức 4 năm 1 lần, nhưng khong cùng năm với Thế vận hội mùa đông. Cả Thế vận hội mùa hè và Thế vận hội mùa đông phải có ít nhất 15 sự kiện, và chúng không thể kéo dài hơn 16 ngày.
Đáp án C
Đáp án câu7 là: CGiải chi tiết:
Giải thích: Những vận động viên chuyên nghiệp_____________.
A. Chỉ tham gia Ô-lym-pích gần đây.
B. Đã được cho thi đấu từ khi cờ -lym-pích được ra mắt
C.Được trả tiền để tham gia Thế vận hội Ô-lym-pích
D. Thắng nhiều huy chương vàng hơn những người nghiệp dư
Thông tin : Today, however, many of the Olympic athletes are professionals who play their sports for money during the year.
Tạm dịch : Ngày nay, tuy nhiên những vận động viên Ô-lym-pích thì rất chuyên nghiệp mà chơi môn thể thao của họ vì tiền suốt năm.
Đáp án C
Đáp án câu8 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Theo đoạn văn, _____________.
A.Sự tham gia của những người chuyên nghiệp làm cho Thế vận hội Ô-lym-pích kém thú vị
B. Bất kể những vận động viên là ai, Thế vận hội vẫn rất tuyệt để cho hàng triệu người người xem
C. Những vận động viên chuyên nghiệp sẽ sớm bị cấm tham gia Thế vận hội
D. Mọi người thì bị phản đối để cho những vận động viên chuyên nghiệp tham gia
Thông tin : No matter who the athletes are, millions of people throughout the world enjoy watching the greatest athletic competitions, the Summer games and the Winter Games of the Olympics.
Tạm dịch : Bất kể những vận động viên là ai, hàng triệu người trên thế giới vẫn thích xem những trận đấu của những vận động viên vĩ đại nhất, Thế vận hội mùa hè và Thế vận hội mùa đông.
Đáp án B
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.