[LỜI GIẢI] Since water is the basis of life composing the greater part - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Since water is the basis of life composing the greater part

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questionsSince water is the basis of life, composing the greater part of the tissues of all living things, the crucial problem of  desert animals is to survive in a world where sources of flowing water are rare. And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop.Uncompromising as it is, the desert has not eliminated life but only those forms unable to withstand its desiccating effects. No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat. Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest. Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated.Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology. None could survive if, like mad dogs and Englishmen, they went out in the midday sun; many would die in a matter of minutes.  So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground,  emerging to hunt only by night. The surface  of  the  sun-baked  desert  averages  around  150  degrees,  but  18  inches  down  the temperature is only 60 degrees.

Câu 1: The author mentions all the following as examples of the behavior of desert animals EXCEPT


A. they are watchful and quiet


B. they sleep during the day


C. they dig home underground


D. they are noisy and aggressive

Câu 2: We can infer from the passage that  


A. healthy animals live longer lives


B. living things adjust to their environment


C. desert life is colorful and diverse


D. water is the basis of desert life

Câu 3: According to the passage, creatures in the desert 


A. are smaller and fleeter than forest animals


B. are more active during the day than those in the tangled forest


C. live in an accommodating environment


D. are not as healthy as those anywhere else in the world

Câu 4: The phrase “those forms” in the passage refers to all of the following EXCEPT


A. moist-skinned animals


B. many large animals


C. water-loving animals


D. the coyote and the bobcat

Câu 5: The word “them” means


A. animals    


B. minutes   


C. people   


D. water

Câu 6: The word “emaciated” in the passage mostly means


A. wild         


B. unmanageable


C. cunning   


D. unhealthy

Câu 7: Man can hardly understand why many animals live their whole life in the desert, as  


A. water is an essential part of his existence


B. very few large animals are found in the desert


C. sources of flowing water are rare in a desert


D. water composes the greater part of the tissues of living things

Câu 8: The title for this passage could be 


A. “Man’s Life in a Desert Environment”


B. “Desert Plants”


C. “Animal Life in a Desert Environment”


D. “Life Underground”

024.7300.7989
1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tác giả đề cập đến tất cả những điều sau đây như là những ví dụ về hành vi của động vật sa mạc trừ

A. chúng thận trọng và yên tĩnh

B. chúng ngủ vào ban ngày

C. chúng đào nhà dưới lòng đất

D. chúng ồn và hiếu chiến

Thông tin:

- Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth.

- So most of them pass the burning hours asleep in cool, humid burrows underneath the ground

Chỉ có đáp án D không chính xác

Đáp án:D

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Chúng ta có thể suy luận từ đoạn văn rằng

A. động vật khỏe mạnh sống lâu hơn

B. sinh vật sống thích nghi với môi trường xung quanh

C. cuộc sống sa mạc đầy màu sắc và đa dạng

D. nước là nền tảng của cuộc sống sa mạc

Thông tin: Having adapted to their austere environment, they are as healthy as animals anywhere else in the word. The secret of their adjustment lies in the combination of behavior and physiology.

Đáp án:B

Đáp án câu 3 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Theo đoạn văn, những sinh vật ở sa mạc

A. nhỏ hơn và nhanh hơn so với động vật rừng

B. hoạt động mạnh hơn trong ngày so với những sinh vật trong rừng rậm

C. sinh sống trong một môi trường dễ thích nghi

D. không khoẻ như những sinh vật ở nơi khác trên thế giới

Thông tin:

- Few large animals are found.

- Since desert country is open, it holds more swift-footed running and leaping creatures than the tangled forest.

Đáp án:A

Đáp án câu 4 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Cụm từ "những thể sống" trong đoạn văn đề cập đến tất cả những loài sau đây trừ

A. động vật da ẩm

B. nhiều động vật lớn

C. động vật yêu nước

D. chó sói đồng cỏ và linh miêu

Thông tin: No moist- skinned, water-loving animals can exist there. Few large animals are found. The giants of the North American desert are the deer, the coyote, and the bobcat.

Đáp án:A

Đáp án câu 5 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "them" có nghĩa là

A. động vật

B. phút

C. con người

D. nước

Từ “them” chỉ các loài động vật sống ở sa mạc

Đáp án:A

Đáp án câu 6 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "emaciate" trong đoạn văn chủ yếu có nghĩa là

A. hoang dại

B. không thể quản lý

C. khéo léo

D. không khoẻ mạnh

"emaciate": gầy, không khoẻ mạnh

Its population is largely nocturnal, silent, filled with reticence, and ruled by stealth. Yet they are not emaciated.

Dân số sống về đêm, im lặng, tràn ngập sự trầm lặng, và cai trị bằng sự im ắng. Tuy nhiên, chúng không gầy yếu.

Đáp án:D

Đáp án câu 7 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Con người khó có thể hiểu tại sao nhiều loài động vật sống cả đời trong sa mạc, vì

A. nước là một phần thiết yếu của sự tồn tại của nó

B. rất ít loài động vật lớn được tìm thấy trong sa mạc

C. các nguồn nước chảy rất hiếm ở sa mạc

D. nước tạo nên phần lớn các mô của sinh vật

Thông tin: Since water is the basis of life […]And since man’s inexorable necessity is to absorb large quantities of water at frequent intervals, he can scarcely comprehend that many creatures of the desert pass their entire lives without a single drop.

Đáp án:A

Đáp án câu 8 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tiêu đề cho đoạn này có thể là

A. "Cuộc sống của con người trong môi trường sa mạc"

B. “Thực vật ở sa mạc”

C. "Cuộc sống của động vật trong môi trường sa mạc"

D. "Cuộc sống dưới lòng đất"

Đáp án:C

Ý kiến của bạn