[LỜI GIẢI] Read the passage carefullyAlmon Strowger an American enginee - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Read the passage carefullyAlmon Strowger an American enginee

Read the passage carefullyAlmon Strowger an American enginee

Câu hỏi

Nhận biết

Question 36 – 40: Read the passage carefully.Almon Strowger, an American engineer, constructed the first automatic telephone switching system, which had a horizontal, bladelike contact arm, in 1891. The first commercial switchboard based on his invention opened in La Porte, Indiana, a year later and was an instant success with business users. To access the system, the caller pressed button to reach the desired number and turned the handle to activate the telephone ringer. During the same year, Strowger’s step-by-step call advancement technology was implemented in the long-distance service between New York and Chicago when it proved to have the capacity of carrying signals through cable-joint extensions.The first actual dial telephone, patented by Lee De Forest in 1907, was installed in Milwaukee in 1906. In 1912, their sound transmittal apparatus adapted an electronic tube to function as an amplifier. Transatlantic radio-telephone service linked New York and London in 1927. However, the long distances coaxial cable, which was hailed as unprecedented, came on the scene in 1936 connecting New York and Philadelphia. The Bell Laboratories research facility came up with the transistor to replace the cumbersome vacuum tube, thus diminishing the size of the electronic switch system to about 10 percent of that of the original. Crossbar switching, installed in terminals in 1938, operated on the principle of an electromagnetic force, which rotated horizontal and vertical bars within a rectangular frame and brought contacts together in a split second. A technological breakthrough in the form of undersea cables between the United States and Hawaii was implemented almost twenty years later. An extension was connected to Japan in 1964.Choose an option (A, B, C or D) that best answers each question.

Câu 1: Which of the following would be the best title for the passage?


A. The Patent History of the Telephone


B. A link between Research and Technology


C. The Developing Sophistication of the Telephone


D. The Telephone: A Technological Fantasy

Câu 2: It can be inferred from the passage that initially telephones ________.


A. were limited to businesses       


B. did not have a bell


C. utilized human operators                 


D. revitalized business in La Porte, Indiana

Câu 3: The word “implemented” in paragraph 1 is closest in meaning to _______.


A. used                              


B. breached                            


C. broken                               


D. usurped

Câu 4: The word “that” in paragraph 2 refers to _________. 


A. the system 


B. the tube       


C. the size       


D. the percent

Câu 5: The author of the passage implies that telephone networks expanded because of _______.


A. the work of a few inventors        


B. staunch public and private support


C. multiple technical blunders                  


D. a series of breakthroughs


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: C

Giải chi tiết:

Đâu sẽ là tiêu đề tốt nhất cho đoạn văn?

A. Lịch sử bằng sáng chế của điện thoại => chỉ là chi tiết nhỏ trong đoạn 2

B. Sự liên kết giữa Nghiên cứu và Công nghệ => chỉ là ý nhỏ ở giữa đoạn 2

C. Sự tinh vi đang phát triển của điện thoại

D. Điện thoại: Ảo tưởng công nghệ => không được  nhắc đến trong bài đọc

Chọn C.

Đáp án câu 2 là: C

Giải chi tiết:

Có thể suy ra được từ đoạn văn rằng ban đầu, gọi điện thoại ____.

A. bị giới hạn trong các doanh nghiệp

B. không có chuông

C. sử dụng sự điều khiển của con người

D. hồi sinh kinh doanh ở La Porte, Indiana

Thông tin: To access the system, the caller pressed button to reach the desired number and turned the handle to activate the telephone ringer.

Tạm dịch: Để truy cập hệ thống, người gọi nhấn nút để chọn số mong muốn và xoay tay cầm để kích hoạt cuộc gọi.

Chọn C.

Đáp án câu 3 là: A

Giải chi tiết:

Từ “implemented” trong đoạn 1 gần nghĩa nhất với ________.

A. used: sử dụng

B. breached: phá thủng

C. broken: làm vỡ

D. usurped: chiếm đoạt

implement (v): triển khai = used

Thông tin: During the same year, Strowger’s step-by-step call advancement technology was implemented in the long-distance service between New York and Chicago…

Tạm dịch: Trong cùng năm đó, công nghệ tiến bộ cuộc gọi từng bước của Strowger đã được triển khai trong dịch vụ đường dài giữa New York và Chicago

Chọn A.

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Từ “that” trong đoạn 2 ám chỉ _______.

A. hệ thống

B. ống

C. kích cỡ, kích thước

D. tỉ lệ

Thông tin: The Bell Laboratories research facility came up with the transistor to replace the cumbersome vacuum tube, thus diminishing the size of the electronic switch system to about 10 percent of that of the original.

Tạm dịch: Cơ sở nghiên cứu của Phòng thí nghiệm Bell đã đưa ra bóng bán dẫn để thay thế ống chân không cồng kềnh, do đó làm giảm kích thước của hệ thống chuyển mạch điện tử xuống còn khoảng 10% của so với ban đầu.

Chọn C.

Đáp án câu 5 là: D

Giải chi tiết:

Tác giả ngụ ý rằng các mạng điện thoại được mở rộng vì _______.

A. công việc của một vài nhà phát minh

B. sự chân thành hỗ trợ công cộng và tư nhân

C. nhiều sai lầm kỹ thuật

D. một loạt các bước đột phá

Thông tin: The Bell Laboratories research facility came up with the transistor to replace the cumbersome vacuum tube, thus diminishing the size of the electronic switch system to about 10 percent of that of the original. Crossbar switching, installed in terminals in 1938, operated on the principle of an electromagnetic force, which rotated horizontal and vertical bars within a rectangular frame and brought contacts together in a split second. A technological breakthrough in the form of undersea cables between the United States and Hawaii was implemented almost twenty years later. An extension was connected to Japan in 1964.

Tạm dịch: Cơ sở nghiên cứu của Phòng thí nghiệm Bell đã đưa ra bóng bán dẫn để thay thế ống chân không cồng kềnh, do đó làm giảm kích thước của hệ thống chuyển mạch điện tử xuống còn khoảng 10% so với ban đầu. Chuyển đổi thanh ngang, được cài đặt trong các thiết bị đầu cuối vào năm 1938, hoạt động theo nguyên tắc của một lực điện từ, quay các thanh ngang và dọc trong một khung hình chữ nhật và đưa các tiếp điểm lại với nhau trong tích tắc. Một bước đột phá công nghệ dưới dạng cáp dưới biển giữa Hoa Kỳ và Hawaii đã được thực hiện gần hai mươi năm sau đó. Một phần mở rộng đã được kết nối với Nhật Bản vào năm 1964.

Chọn D.

Ý kiến của bạn