[LỜI GIẢI] Read the following passage and mark the letter A B C or D on - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Read the following passage and mark the letter A B C or D on

Read the following passage and mark the letter A B C or D on

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

No educational medium better serves as a means of spatial communication than the atlas. Atlases deal with such invaluable information as population distribution and density. One of the best, Pennycooke’s World Atlas, has been widely accepted as a standard owing to the quality of its maps and photographs, which not only show various settlements but also portray them in a variety of scales. In fact, the very first map in the atlas is a cleverly designed population cartogram that projects the size of each country if geographical size were proportional to population. Following the proportional layout, a sequence of smaller maps shows the world’s population density, each country’s birth and death rates, population increase and decrease, industrialization, urbanization, gross national product in terms of per capita income, the quality of medical care, literacy, and language. To give readers a perspective on how their own country fits in with the global view, additional projections despite the world’s patterns in nutrition, calorie and protein consumption, health care, number of physicians per unit of population, and life expectancy by region. Population density maps on a subcontinental scale, as well as political maps, convey the diverse demographic phenomena of the world in a broad array of scales.

The word “they” in paragraph 3 refers to ______.


Đáp án đúng: A

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án A.

Dịch câu hỏi: Từ “them” trong đoạn 3 đề cập đến ______.

A. các khu dân cư

B. bản đồ

C. Atlas của Pennycooke

D. tiêu chuẩn

Thông tin: “One of the best, Pennycooke’s World Atlas, has been widely accepted as a standard owing to the quality of its maps and photographs, which not only show various settlements but also portray them in a variety of scales.” (Một trong những atlas thế giới tốt nhất là của Pennycooke, đã được chấp nhận rộng rãi như là một tiêu chuẩn bởi chất lượng của các tấm bản đồ và hình ảnh, nó không chỉ cho thấy vị trí các khu dân cư mà còn thể hiện được chúng theo nhiều mật độ khác nhau.)

Ý kiến của bạn