[LỜI GIẢI] Last week I went to visit Atlantic College an excellent priv - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Last week I went to visit Atlantic College an excellent priv

Last week I went to visit Atlantic College an excellent priv

Câu hỏi

Nhận biết

Choose the option (A, B, C or D) that best completes each of the following sentences. Last week I went to visit Atlantic College, an excellent private college in Wales. Unusually, it gives people much needed experience of life outside the classroom, as well as the opportunity to study for their exams. The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the word, spend the morning studying. In the afternoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking after people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.One of the great things about Atlantic College students is that they come from many different social backgrounds and countries. As few can afford the fees of £20,000 over two years, grants are available.A quarter of students are British, and many of those can only attend because they receive government help.“I really admire the college for trying to encourage international understanding among young people", as Barbara Molenkamp, a student from the Netherlands, said. ''You learn to live with people and respect them, even the ones you don't like. During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister."To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Câu 1: What is the writer trying to do in the text?


A. give an opinion about a particular student


B. give an opinion about a special type of education


C. describe the activities the students do in their free time


D. describe his own experience of education

Câu 2: What can a reader find out from this text?


A. how to become a student at Atlantic College


B. what kind of programme Atlantic College offers


C. what the British education system is like


D. how to get along better with other people

Câu 3: What is the writer's opinion of Atlantic College?


A. It doesn't allow students enough study time.


B. Its students are taught to like each other.


C. It doesn’t give good value for money.


D. Its way of teaching is successful.

Câu 4: How has Barbara changed since being at Atlantic College?


A. She knows a lot about other countries.


B. She is more confident than her sister now.


C. She finds it easier to get on with other people.


D. She prefers her new friends to her family.

Câu 5: The word "argued" in the third paragraph is closest in meaning to_________.


A. quarreled                        


B. respected                    


C. admired                 


D. regarded


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Nhà văn đang cố gắng nói lên điều gì trong đoạn văn?

A. cho ý kiến về một sinh viên cụ thể

B. đưa ra ý kiến về một loại hình giáo dục đặc biệt

C. miêu tả các hoạt động mà học sinh làm trong thời gian rảnh của mình

D. mô tả kinh nghiệm của mình về giáo dục

Thông tin: To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Đáp án: B

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Người đọc có thể nhận ra điều gì từ đoạn văn?

A. Làm thế nào để trở thành một sinh viên tại Atlantic College

B. Loại chương trình mà Atlantic College cung cấp

C. Hệ thống giáo dục của Anh như thế nào

D. Làm thế nào để có quan hệ tốt hơn với người khác

Thông tin: The students, who are aged between 16 and 18 and come from all over the word, spend the morning studying. In the afternoon they go out and do a really useful activity, such as helping on the farm, looking after people with learning difficulties, or checking for pollution in rivers.

Đáp án: B

Đáp án câu 3 là: D

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Ý kiến của nhà văn về Đại học Atlantic là gì?

A. Không cho phép sinh viên có đủ thời gian nghiên cứu.

B. Sinh viên được dạy cách yêu thích lẫn nhau.

C. Nó không cho giá trị tốt về tiền.

D. Cách giảng dạy của nó rất thành công.

Thông tin: To sum up, Atlantic College gives its students an excellent education, using methods which really seem to work.

Đáp án: D

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Barbara đã thay đổi như thế nào khi ở Đại học Atlantic?

A. Cô ấy biết rất nhiều về các nước khác.

B. Cô ấy nay trở trên tự tin hơn chị của mình.

C. Cô ấy thấy dễ dàng hơn khi tạo quan hệ tốt với người khác.

D. Cô ấy thích bạn mới hơn gia đình của mình.

Thông tin: ''You learn to live with people and respect them, even the ones you don't like. During the summer holidays my mother couldn't believe how much less I argued with my sister."

Đáp án: C

Đáp án câu 5 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: argue (v): tranh cãi

A. quarrel (v): tranh cãi

B. respect (v): tôn trọng

C. admire (v): ngưỡng mộ

D. regard (v): chú ý

Đáp án: A

Ý kiến của bạn