[LỜI GIẢI]             It is common knowledge that the Internet often c - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

            It is common knowledge that the Internet often c

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.            It is common knowledge that the Internet, often called simply Net, is the largest network of computers in the world. It connects businesses, institutions and individuals. One of its main uses is communication, and electronic mail, or e-mail, is probably the most popular use of the Internet. Although the Net is widely used by people of all ages, many adults are now concerned about is possibly harmful effects on young people.            For example, chatting is a popular activity on the Net. Electronic chat rooms are Internet sites where people can communicate directly with one another. These chat rooms are quite popular with children. However, adults with inappropriate or illegal motives may also join chat rooms. Sometimes these adults try to arrange face-to-face meetings with unsuspecting victims. There have cases where children have been tricked by adults who pass them off as children and who give information that provokes to be entirely false.            Another cause of worry for parents is the huge amount of information accessible to users of the Internet. Not all information on the Net is accurate, and some deliberately misleading. In addition, parents worry that children may be exposed to harmful material. For instance, there are innumerable sites where explicitly violent or pornographic scenes are shown. Moreover, many organizations maintain hate sites that present racist or politically extreme views.            The Internet has tremendous potential for good, but it has also led to some serious questions about appropriate use. Where protection of their children is needed, parents should not hesitate to intervene. Unlimited freedom on the Net can lead to serious, sometimes dangerous, consequences.

Câu 1: The author generally believes that children _____.


A. can learn a great deal from the Net


B. should never be allowed to use the Net


C. should not have unsupervised access to the Net


D. should be allowed to use the Net today

Câu 2: According to the first paragraph, which group is most likely to be worried about children’s use of the Internet?


A. parents                                                                  


B. teenagers                           


C. business people                       


D. people who work in institutions                

Câu 3: In chat rooms, _____.


A. people communicate face-to-face                                     


B. people may give a false impression           


C. you know who you are talking to                                     


D. parents and children communicate with each other 

Câu 4: The expression pass themselves off as in paragraph 2 means ____.


A. look like                         


B. participate                


C. pretend to be  


D. contribute

Câu 5: What can we understand about the face-to-face meetings mentioned in paragraph 2?


A. All people in chat groups have them.


B. They may turn out to be harmful to children.


C. They help to communicate better.


D. They give children false information.

Câu 6: The racist and political extreme views mentioned in paragraph 3 are example of _____.


A. what you see on some Internet sites


B. what children think they use the Internet


C. parental intervention               


D. the huge amount of information available.       

Câu 7: We can understand from the passage that _____.


A. there is not enough supervision on the Internet


B. politicians control the Internet


C. parents should not intervene


D. the Internet leads to criminal activity

Câu 8: It seems that the main point the author is trying to make about the Internet is that it _____.


A. can be dangerous                                   


B. provides unlimited access to information


C. is beneficial                                      


D. should only be used by adults

024.7300.7989
1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: C

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Tác giả nhìn chung tin tưởng rằng, trẻ em _____.

A. có thể học rất nhiều từ Net

B. không bao giờ nên được cho phép dùng Net

C. không nên có quyền truy cập không giám sát vào Net

D. nên được phép sử dụng Net ngay hôm nay

Thông tin: The Internet has tremendous potential for good, but it has also led to some serious questions about appropriate use. Where protection of their children is needed, parents should not hesitate to intervene. Unlimited freedom on the Net can lead to serious, sometimes dangerous, consequences.

Đáp án: C

Đáp án câu 2 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Theo đoạn đầu tiên, nhóm nào có nhiều khả năng lo lắng về việc sử dụng Internet của trẻ em?

A. cha mẹ

B. thanh thiếu niên

C. doanh nhân

D. những người làm việc trong các tổ chức

Thông tin: Although the Net is widely used by people of all ages, many adults are now concerned about is possibly harmful effects on young people.

Đáp án: A

Đáp án câu 3 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Trong phòng chat, _____.

A. mọi người giao tiếp trực tiếp

B. mọi người có thể gây ấn tượng sai

C. bạn biết bạn đang nói chuyện với ai

D. cha mẹ và trẻ em giao tiếp với nhau

Thông tin: Electronic chat rooms are Internet sites where people can communicate directly with one another.

Đáp án: A

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích: pass somebody/yourself/something off as somebody/something: giả vờ làm ai, cái gì

look like: trông giống

participate: tham gia

pretend: giả vờ

contribute: góp phần

Đáp án: C

Đáp án câu 5 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Chúng ta có thể hiểu gì về các cuộc họp mặt đối mặt được đề cập trong đoạn 2?

A. Tất cả mọi người trong các nhóm trò chuyện đều có chúng.

B. Chúng có thể có hại cho trẻ em.

C. Họ giúp giao tiếp tốt hơn.

D. Họ cho trẻ em giả sử dụng Internet.

Thông tin: However, adults with inappropriate or illegal motives may also join chat rooms. Sometimes these adults try to arrange face-to-face meetings with unsuspecting victims. There have cases where children have been tricked by adults who pass them off as children and who give information that provokes to be entirely false.

Đáp án: B

Đáp án câu 6 là: D

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Quan điểm phân biệt chủng tộc và chính trị cực đoan được đề cập trong đoạn 3 là ví dụ về _____.

A. những gì bạn thấy trên một số trang Internet

B. những gì trẻ em nghĩ rằng họ sử dụng Internet

C. sự can thiệp của cha mẹ

D. lượng thông tin khổng lồ có sẵn.

Thông tin: Another cause of worry for parents is the huge amount of information accessible to users of the Internet….In addition, parents worry that children may be exposed to harmful material. For instance, there are innumerable sites where explicitly violent or pornographic scenes are shown.

Đáp án: D

Đáp án câu 7 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Từ đoạn văn, chúng ta có thể hiểu rằng _____.

A. không đủ sự giám sát trên Internet

B. các chính trị gia điều khiển Internet

C. bố mẹ không nên can thiệp

D. Internet dẫn đến các hành vi phạm tội

Thông tin: The Internet has tremendous potential for good, but it has also led to some serious questions about appropriate use. Where protection of their children is needed, parents should not hesitate to intervene. Unlimited freedom on the Net can lead to serious, sometimes dangerous, consequences.

Đáp án: A

Đáp án câu 8 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Dường như ý chính mà tác giả đang cố gắng tạo ra về Internet là nó _____.

A. có thể nguy hiểm

B. cung cấp quyền truy cập không giới hạn vào thông tin

C. là có lợi

D. chỉ nên được người lớn sử dụng

Thông tin: Although the Net is widely used by people of all ages, many adults are now concerned about is possibly harmful effects on young people….The Internet has tremendous potential for good, but it has also led to some serious questions about appropriate use.

Đáp án: A

Ý kiến của bạn