[LỜI GIẢI]             In many experience freshmen today are different - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

            In many experience freshmen today are different

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.            In many experience, freshmen today are different from those I knew when I started as a counselor and professor 2 years ago. College has always been demanding both academically and socially. But students now are less mature and often not ready for the reponsibility of being in college.            It is really too easy to point the finger at parents who protect their children from life’s obstacle. Parents, who handle every difficulty and every other responsibility for their children writing admission essays to picking college courses, certainly may contribute to their children’s lack of coping strategies. But we can look even more broadly to the social trends of today.            How many people do you know who are on medication to prevent anxiety or depression? The number of students who arrive at college already medicated for unwanted emotions has increased dramatically in the past 10 years. We, as a society, don’t want to “feel” anything unpleasant and we certainly don’t want our children to “suffer”.            The resulting problem is that by not experiencing negative emotions, one does not learn the necessary skills to tolerate and negotiate adversity. As a psychologist, I am well aware of the fact that some individuals suffer from depression and anxiety and can benefit from treatment, but I question the growing number of medicated adolescents today.            Our world is more stressful in general because of the current economic and political realities, but I don’t believe that the college experience itself is more intense today than that of the past 10 years. What I do think is that many students are often not prepared to be young “adults” with all the responsibilities of life.            What does this mean for college faculty and staff? We are required to assist in the basic parenting of these students – the student who complains that the professor didn’t remind her of the due date for an assignment that was clearly listed on the syllabus and the student who cheats on an assignment in spite of careful instructions about plagiarism.            As college professors, we have to explain what it means to be an independent college student before we can even begin to teach. As parents and teachers we should expect young people to meet challenges. To encourage them in this direction, we have to step back and let them fail and pick themselves up and move forward. This approach needs to begin at an early age so that college can actually be a passage to independent adulthood.

Câu 1: According to the writer, students today are different from those she knew in that they are ____________.


A. not so academic                  


B. too ready for college                                  


C. responsible for their work      


D. not as mature

Câu 2: The word “handle” in paragraph 2 mostly means               .


A. point at                               


B. deal with                 


C. gain benefits from              


D. lend a hand to

Câu 3: According to the writer, students’ difficulties to cope with college life are partly due to __________.


A. the absence of parents’ protection             


B. the over – parenting from parents


C. the lack of parental support     


D. the lack of financial support 

Câu 4: The phrase “on medication” in paragraph 3 is similar in meaning to ___________.


A. studying medicine at college                             


B. receiving medical treatment                      


C. suffering anxiety or depression                


D. doing medical research

Câu 5: Which of the following is NOT TRUE according to the passage?


A. Our world is more stressful because of the current economic and political situation.


B. Our society certainly doesn’t want our children to experience unpleasant things.


C. The college experience itself is more intense today than that of the past 10 years.


D. College faculty and staff are required to help in the parenting of problematic students.

Câu 6: Students who are not well – prepared to be young “adults” with all the responsibilities of life will need ______.


A. to be assigned more housework from adults               


B. to be encouraged to meet challenges         


C. daily coaching from their teachers           


D. to be given more social responsibilities

Câu 7: According to the writer, failure in life and less support from parents will ______.


A. help students to learn to stand on their own feet              


B. defeat students from the very beginning


C. allow students to learn the first lesson in their lives         


D. discourage students and let them down forever

Câu 8: What is probably the writer’s attitude in the passage?


A. Indifferent              


B. Critical                       


C. Praising                


D. Humorous

024.7300.7989
1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: D

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Theo tác giả, ngày nay học sinh khác với những người mà cô biết trước đây ở chỗ ____________.

A. không học giỏi bằng

B. rất sẵn sàng cho việc học đại học

C. chịu trách nhiệm cho công việc của họ

D. không trưởng thành bằng

Thông tin: But students now are less mature and often not ready for the reponsibility of being in college.

Đáp án: D

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: handle (v): xử lý

A. point at: chỉ           

B. deal with: giải quyết

C. gain benefits from: hưởng lợi từ

D. lend a hand to: giúp đỡ ai

=> deal with = handle

Đáp án: B

Đáp án câu 3 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Theo nhà văn, những khó khăn của sinh viên đối với cuộc sống đại học một phần là do __________.

A. không có sự bảo vệ của cha mẹ

B. sự làm quá từ cha mẹ

C. thiếu sự hỗ trợ của cha mẹ

D. thiếu sự hỗ trợ tài chính

Thông tin: Parents, who handle every difficulty and every other responsibility for their children writing admission essays to picking college courses, certainly may contribute to their children’s lack of coping strategies.

Đáp án: B

Đáp án câu 4 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: to be on medication: sử dụng thuốc

A. nghiên cứu y học tại trường đại học

B. nhận điều trị y tế

C. lo lắng hoặc trầm cảm

D. làm nghiên cứu y khoa

Đáp án: B

Đáp án câu 5 là: C

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Câu nào dưới đây KHÔNG đúng theo đoạn văn?

A. Thế giới của chúng ta căng thẳng hơn vì tình hình kinh tế và chính trị hiện nay.

B. Xã hội của chúng ta chắc chắn không muốn con cái của chúng ta trải qua những điều khó chịu.

C. Trải nghiệm ở đại học ngày nay căng thẳng hơn so với 10 năm trước.

D. Các giảng viên và nhân viên trường cao đẳng cần phải giúp đỡ trong việc nuôi dạy con cái những học sinh có vấn đề.

Thông tin: Our world is more stressful in general because of the current economic and political realities, but I don’t believe that the college experience itself is more intense today than that of the past 10 years.

Đáp án: C

Đáp án câu 6 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Những sinh viên không được chuẩn bị tốt để trở thành những “người lớn” với tất cả các trách nhiệm của cuộc sống sẽ cần ______.

A. được giao thêm việc nhà từ người lớn

B. được khuyến khích để gặp những thách thức

C. được giáo dục hàng ngày từ giáo viên của họ

D. được trao thêm nhiều trách nhiệm xã hội

Thông tin: As parents and teachers we should expect young people to meet challenges.

Đáp án: B

Đáp án câu 7 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Theo nhà văn, thất bại trong cuộc sống và sự hỗ trợ ít hơn từ cha mẹ sẽ ______.

A. giúp học sinh học cách tự đứng vững trên đôi chân của mình

B. đánh bại học sinh ngay từ đầu

C. cho phép học sinh học bài học đầu tiên trong cuộc sống của chúng

D. làm nản chí học sinh và đánh gục họ mãi mãi

Thông tin: To encourage them in this direction, we have to step back and let them fail and pick themselves up and move forward. This approach needs to begin at an early age so that college can actually be a passage to independent adulthood.

Đáp án: A

Đáp án câu 8 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Thái độ của người viết trong đoạn văn là gì?

A. Không quan tâm

B. Phê phán

C. Khen ngợi

D. Hài hước

Thông tin: It is really too easy to point the finger at parents who protect their children from life’s obstacle. Parents, who handle every difficulty and every other responsibility for their children writing admission essays to picking college courses, certainly may contribute to their children’s lack of coping strategies.

Đáp án: B

Ý kiến của bạn