Read the following passage and mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. In 16th-century France, the start of the new year was observed on April 1st. It was celebrated much the same way it is today- with parties and dancing into the late hours of the night. Then in 1562, Pope Gregory introduced a new calendar to the Christian world, and the new year fell on January 18. Some people either didn't hear about the new calendar system or didn't believe the change had really been made. These people continued to celebrate New Year's Day on April 1st. They became the target of jokes. People played tricks on them and called them “April's fools." They sent them on a “fool's errand" or tried to make them believe that something false was true. Today, some Americans continued the tradition by playing tricks on their friends on the first of April. One well-known trick or practical joke is to put salt in the sugar bowl. Something that college students do is to print false headlines in their college newspaper - such as "FREE BEER IN THE LIBRARY". Most April Fool's jokes are in good fun and not meant to harm anyone. The best April Fool's joke is one where everyone laughs, especially the person the joke is played on.
Câu 1: Who were the first “April's fools”?
A. people who didn't buy calendars
B. people who celebrated New Year's Day on the wrong day
C. Christians throughout the world
D. people who played tricks on others
Câu 2: It can be inferred from the passage that the purpose of an April Fool's trick is_______.
A. to remind people of changes in the calendar
B. to make someone believe something that isn't true
C. to make Pope Gregory laugh
D. to make New Year's Day more fun
Câu 3: Who played the first April Fool's tricks?
A. college students
B. Pope Gregory
C. non-Christians
D. 16th-century French people
Câu 4: Which of the following would be a good April Fool's trick?
A. giving someone a piece of candy
B. stealing someone's money
C. drinking beer in a library
D. putting green food coloring in the milk
Câu 5: The newspaper headline is an example of an April Fool's joke because ________
A. there really is no beer in the library.
B. students prefer to drink in bars.
C. beer could damage the books.
D. college students don't usually read the newspaper.
Giải chi tiết:
Người đầu tiên là “những kẻ ngốc tháng Tư” là ai?
A. những người không mua lịch
B. những người ăn mừng ngày tết không đúng ngày
C. những người theo đạo Kitô trên khắp thế giới
D. những người chơi trò lừa gạt người khác
Thông tin: Some people either didn't hear about the new calendar system or didn't believe the change had really been made. These people continued to celebrate New Year's Day on April 1st. They became the target of jokes. People played tricks on them and called them “April's fools."
Tạm dịch: Một số người không chấp nhận hệ thống lịch mới hoặc không tin rằng sự thay đổi đã thực sự được thực hiện. Những người này tiếp tục ăn mừng ngày đầu năm mới. Họ trở thành mục tiêu của những trò đùa. Mọi người đã chơi khăm họ và gọi họ là “những kẻ ngốc tháng Tư”.
Chọn B
Đáp án câu2 là: AGiải chi tiết:
Có thể suy ra từ đoạn văn rằng mục đích của trò lừa ngày Cá tháng Tư là ________.
A. để nhắc nhở mọi người về những thay đổi trong lịch
B. để khiến ai đó tin vào điều gì đó không đúng
C. để làm cho Giáo hoàng Gregory cười
D. để ngày tết vui hơn
Thông tin: Then in 1562, Pope Gregory introduced a new calendar to the Christian world, and the new year fell on January 18. Some people either didn't hear about the new calendar system or didn't believe the change had really been made. These people continued to celebrate New Year's Day on April 1st. They became the target of jokes.
Tạm dịch: Sau đó vào năm 1562, Giáo hoàng Gregory đã giới thiệu một lịch mới cho thế giới Kitô giáo và năm mới rơi vào ngày 18 tháng 1. Một số người không chấp nhận hệ thống lịch mới hoặc không tin rằng sự thay đổi đã thực sự được thực hiện. Những người này tiếp tục ăn mừng ngày đầu năm mới. Họ trở thành mục tiêu của những trò đùa.
Chọn A
Đáp án câu3 là: DGiải chi tiết:
Ai đã chơi trò lừa ngày Cá tháng Tư đầu tiên?
A. sinh viên đại học
B. Giáo hoàng Gregory
C. người không theo Kitô giáo
D. người Pháp thế kỷ 16
Thông tin: In 16th-century France, the start of the new year was observed on April 1st. … These people continued to celebrate New Year's Day on April 1st. They became the target of jokes. People played tricks on them and called them “April's fools."
Tạm dịch: Ở Pháp thế kỷ 16, sự khởi đầu của năm mới đã được tổ chức vào ngày 1 tháng Tư. … Những người này tiếp tục ăn mừng ngày đầu năm mới. Họ trở thành mục tiêu của những trò đùa. Mọi người đã chơi khăm họ và gọi họ là “những kẻ ngốc tháng Tư”.
=> Nói chung chung là “mọi người”, chưa xác định xem người đó có theo Kitô giáo hay không.
Chọn D
Đáp án câu4 là: CGiải chi tiết:
Điều nào sau đây sẽ là một trò lừa hay cho ngày Cá tháng Tư?
A. cho ai đó một miếng kẹo
B. ăn cắp tiền của ai đó
C. uống bia trong thư viện
D. đưa màu thực phẩm xanh vào sữa
Thông tin: Something that college students do is to print false headlines in their college newspaper - such as "FREE BEER IN THE LIBRARY".
Tạm dịch: Một cái gì đó mà sinh viên đại học làm là in các tiêu đề sai trên tờ báo đại học của họ - chẳng hạn như "BIA MIỄN PHÍ TRONG THƯ VIỆN".
Chọn C
Đáp án câu5 là: AGiải chi tiết:
Tiêu đề báo chí là một ví dụ về trò đùa Cá tháng Tư vì ________
A. thực sự không có bia trong thư viện.
B. học sinh thích uống trong quán bar.
C. bia có thể làm hỏng sách.
D. sinh viên đại học thường không đọc báo.
Thông tin: Something that college students do is to print false headlines in their college newspaper - such as "FREE BEER IN THE LIBRARY". Most April Fool's jokes are in good fun and not meant to harm anyone.
Tạm dịch: Một cái gì đó mà sinh viên đại học làm là in các tiêu đề sai trên tờ báo đại học của họ - chẳng hạn như "BIA MIỄN PHÍ TRONG THƯ VIỆN". Hầu hết các trò đùa của Cá tháng Tư là vui vẻ và không có ý làm hại bất cứ ai.
Chọn A
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.