Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions
Duncan Phyfe made some of the most beautiful furniture found in America. His family name was originally Fife, and he was born in Scotland in 1768. In 1784, the Fife family immigrated to Albany, New York where Duncan’s father opened a cabinetmaking shop. Duncan followed his father’s footsteps and was apprenticed to a cabinetmaker. After completing his training, Duncan moved to New York City. Duncan Fife was first mentioned in the 1792 NYC Directory as a furniture “joiner” in business at 2 Broad Street. Two years later, he moved, expanded his business, and changed his name to Phyfe. He was a quiet-living, God-fearing young man who felt his new name would probably appeal to potential customers who were definitely anti-British in this post-Revolutionary War period. Duncan Phyfe’s name distinguished him from his contemporaries. Although the new spelling helped him better compete with French emigrant craftsmen, his new name had more to do with hanging it on a sign over his door stoop. The artisans and merchants who came to America discovered a unique kind of freedom. They were no longer restricted by class and guild traditions of Europe. For the first time in history, a man learned that by working hard, he could build his business based on his own name and reputation and quality of work. Phyfe’s workshop apparently took off immediately. At the peak of his success, Phyfe employed 100 craftsmen. Some economic historians point to Phyfe as having employed division of labor and an assembly line. What his workshop produced shows Phyfe’s absolute dedication to quality in workmanship. Each piece of furniture was made of the best available materials. He was reported to have paid $1,000 for a single Santo Domingo mahogany log. Phyfe did not create new designs. Rather, he borrowed from a broad range of the period’s classical styles, Empire, Sheraton, Regency, and French Classical among them. Nevertheless, Phyfe’s high quality craftsmanship established him as America’s patriotic interpreter of European design in the late eighteenth and early nineteenth centuries. Although the number of pieces produced by Duncan Phyfe’s workshop is enormous, comparatively few marked or labeled pieces have been found extant. In antiques shops and auctions, collectors have paid $11,000 for a card table, $24,200 for a tea table, and $93,500 for a sewing table.
Câu 1: What is the main idea of the passage?
A. The business of cabinetmaking.
B. The significance of Duncan Phyfe’s name.
C. Duncan Phyfe’s life and career.
D. Duncan Phyfe’s cabinetmaking designs.
Câu 2: According to the passage, which of the following does the author imply?
A. Duncan Fife and his father had the same first name.
B. Duncan Fife worked for his father in Scotland.
C. Duncan Fife and his father were in the same business.
D. Duncan Phyfe made over 100 different kinds of tables.
Câu 3: Which choice does the word “it” in paragraph 3 refer to?
A. His spelling
B. His chair
C. His French
D. His name
Câu 4: Which choice is closest in meaning to the word “guild” in paragraph 4?
A. Verdict of a jury
B. Organization of craftsmen
C. Political party of emigrants
D. Immigrants’ club
Câu 5: In his business, Duncan Phyfe used all of the following EXCEPT________.
A. division of labor
B. an assembly line
C. continental designs
D. the least expensive materials
Câu 6: Based on the information in the passage, what can be inferred about Duncan Phyfe’s death?
A. He died in the eighteenth century.
B. He died in Albany.
C. He died in the nineteenth century.
D. He died in Scotland.
Câu 7: The author implies that________.
A. furniture from Duncan Phyfe’s workshop no longer exists.
B. furniture from Duncan Phyfe’s workshop costs a lot of money today.
C. furniture from Duncan Phyfe’s workshop was ignored by New Yorkers.
D. furniture from Duncan Phyfe’s workshop was made by his father.
Giải chi tiết:
Giải thích:
Ý tưởng chính của đoạn văn là gì?
A. Kinh doanh đồ nội thất.
B. Ý nghĩa của tên Duncan Phyfe.
C. Cuộc sống và sự nghiệp của Duncan Phyfe.
D. Thiết kế nội thất của Duncan Phyfe.
Đáp án:C
Đáp án câu 2 là: CGiải chi tiết:
Giải thích:
Theo đoạn văn, tác giả gợi ý điều nào sau đây?
A. Duncan Fife và cha của ông có cùng tên.
B. Duncan Fife làm việc cho cha ông ở Scotland.
C. Duncan Fife và cha của ông có cùng kinh doanh.
D. Duncan Phyfe đã làm trên 100 loại bảng khác nhau.
Thông tin: In 1784, the Fife family immigrated to Albany, New York where Duncan’s father opened a cabinetmaking shop. Duncan followed his father’s footsteps and was apprenticed to a cabinetmaker.
Đáp án:C
Đáp án câu 3 là: DGiải chi tiết:
Giải thích:
Từ "nó" trong đoạn 3 đề cập đến?
A. lối viết tên của ông
B. ghế của ông
C. tiếng Pháp của ông
D. tên của ông
“it” đề cập đến tên của ông trong vế trước: Although the new spelling helped him better compete with French emigrant craftsmen, his new name had more to do with hanging it on a sign over his door stoop.
Đáp án:D
Đáp án câu 4 là: BGiải chi tiết:
Giải thích:
Lựa chọn nào có ý nghĩa gần nhất với từ "guild" trong đoạn 4?
A. Bản án của bồi thẩm đoàn
B. Tổ chức thợ thủ công
C. Đảng chính trị của người nhập cư
D. Câu lạc bộ người nhập cư
“guild”: phường hội, là một tổ chức của các thợ thủ công
Đáp án:B
Đáp án câu 5 là: DGiải chi tiết:
Giải thích:
Trong kinh doanh, Duncan Phyfe đã sử dụng tất cả TRỪ
A. phân công lao động
B. một dây chuyền lắp ráp
C. thiết kế lục địa
D. các vật liệu ít đắt tiền nhất
Thông tin:
- Some economic historians point to Phyfe as having employed division of labor and an assembly line.
- Rather, he borrowed from a broad range of the period’s classical styles, Empire, Sheraton, Regency, and French Classical among them.
- Each piece of furniture was made of the best available materials. He was reported to have paid $1,000 for a single Santo Domingo mahogany log.
Như vậy đáp án D là không chính xác
Đáp án:D
Đáp án câu 6 là: CGiải chi tiết:
Giải thích:
Dựa vào thông tin trong đoạn văn, có thể suy ra được gì về cái chết của Duncan Phyfe?
A. Ông qua đời vào thế kỷ XVIII.
B. Ông qua đời tại Albany.
C. Ông qua đời vào thế kỷ XIX.
D. Ông qua đời tại Scotland.
Thông tin: Phyfe’s high quality craftsmanship established him as America’s patriotic interpreter of European design in the late eighteenth and early nineteenth centuries.
Đáp án:C
Đáp án câu 7 là: BGiải chi tiết:
Giải thích:
Tác giả ám chỉ rằng ________
A. đồ nội thất từ xưởng của Duncan Phyfe không còn tồn tại.
B. đồ nội thất từ xưởng của Duncan Phyfe tốn rất nhiều tiền ngày nay.
C. đồ nội thất từ xưởng của Duncan Phyfe bị người New York phớt lờ.
D. đồ nội thất từ xưởng của Duncan Phyfe được thực hiện bởi cha ông.
Thông tin: In antiques shops and auctions, collectors have paid $11,000 for a card table, $24,200 for a tea table, and $93,500 for a sewing table.
Đáp án:B
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.