[LỜI GIẢI] Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’ - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’

Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge.The word dinosaur comes from two Greek words meaning “terrible lizard”.  Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken.Scientists still do not know what caused dinosaur to disappear. One theory involves a change in the earth’s climate. It is believed that temperature dropped significantly towards the end of the Cretaceous Period. Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.

Câu 1: The word “ones” in the passage refers to                                     


A. dinosaurs    


B. millions       


C. lizards   


D.  whales

Câu 2: The word chilly in the passage refers to                               


A. very hot    


B.  extremely cold      


C.  very cold  


D. humid

Câu 3: What is the best title for this passage?


A. The Domination of the Land  


B. The Metabolism of Dinosaurs


C. Earth’s Largest Reptiles    


D. The History of Earth

Câu 4: It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about                          


A. 200 million years     


B. 135 million years     


C. 80 million years   


D. 65 million years

Câu 5: The author uses the phrase ―never to reemerge to indicate the dinosaurs                   .


A. became extinct       


B.  went into hiding 


C. never died out    


D.  lost their way

Câu 6: According to the passage, what is true about the size of dinosaurs?


A. It made them the largest creatures ever on earth.     


B.  It varied quite greatly.


C.  It guaranteed their survival.   


D. It was rather uniform.

Câu 7: Which of the following can be inferred about mammals and birds?


A. Most have either fur or feathers over their bodies.


B.  They preceded the dinosaurs.


C. They were too large to hibernate.


D. They could not survive the chilly temperatures.


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "ones" trong đoạn văn đề cập đến_______

A. các loài khủng long

B. hàng triệu loài

C. thằn lằn

D. cá voi

Dẫn chứng: The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern day whales.

Đáp án: A

Đáp án câu 2 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "chilly" trong đoạn văn nói đến____

A. rất nóng

B. cực kì lạnh

C. rất lạnh

 D. rất ẩm

Chilly (a): rất lạnh

=>  chilly = very cold

Dẫn chứng: Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs.

Đáp án: C

Đáp án câu 3 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tiêu đề hay nhất cho đoạn văn này là gì?

A. Sự thống trị của đất

B. Sự chuyển hóa của khủng long

C. Động vật bò sát lớn nhất trái đất

D. Lịch sử Trái đất

Đáp án: B

Đáp án câu 4 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Có thể suy luận từ đoạn văn rằng Thời kì bò sát kéo dài khoảng_____

A. 200 triệu năm

B. 135 triệu năm

C. 80 triệu năm

D. 65 triệu năm

Dẫn chứng: Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago.

Đáp án: A

Đáp án câu 5 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tác giả sử dụng cụm từ  “never to reemerge” để chỉ ra các khủng long_____

A. đã bị tuyệt chủng

B. đi trốn

C. không bao giờ tuyệt chủng

D. lạc đường

Never to reemerge: không bao giờ xuất hiện lại

=>  Never to reemerge = became extinct

Dẫn chứng: Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to reemerge.

Đáp án: A

Đáp án câu 6 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Theo đoạn văn, điều gì là đúng về kích thước của khủng long?

A. Nó làm cho chúng trở thành những sinh vật lớn nhất trên trái đất.

B. Rất đa dạng

C. Nó đảm bảo sự sống còn của chúng.

D. Nó khá đồng nhất.

Dẫn chứng: The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equaled the size of most modern day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giants, however, some were actually no larger than a chicken.

Đáp án: B

Đáp án câu 7 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Câu nào sau đây có thể suy luận về động vật có vú và chim?

A. Hầu hết đều có lông hoặc lông vũ trên cơ thể của chúng.

B. Chúng tồn tại trước các loài khủng long.

C. Chúng quá lớn  để có thể  ngủ đông.

D. Không thể vượt qua được nhiệt độ lạnh.

Dẫn chứng: Too large to hibernate and not having fur or feathers for protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.

Đáp án: A

Ý kiến của bạn