[LỜI GIẢI] Birds have evolved many physical attributes that contribute - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Birds have evolved many physical attributes that contribute

Birds have evolved many physical attributes that contribute

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.              Birds have evolved many physical attributes that contribute to their flying ability. Wings are important, but adjustable tails, large hearts and light bones play critical roles.              To fly, birds, like airplanes, move air across their wings. Wings are designed so that air above the wings is forced to move faster than air below the wing. This creates higher pressure under the wings, called lift, which pushes the bird up. Different wing types evolved for different ways of flying. Prolonged flight requires long wings and an ability to soar. Other birds need superior maneuverability. Finches and sparrows have short, broad wings. Faster birds, like hawks, have built-in spoilers that reduce turbulence while flying. This allows a steeper angle of attack without stalling.              Tails have evolved for specialized use. The tail acts like a rudder helping birds steer. Birds brake by spreading out their tails as they land. This adaptation allows them to make sudden, controlled stops-an essential skill, since most birds need to land on individual branches or on prey.              Flight takes muscle strength. If body builders has wings, they still could not flap hard enough to leave the ground. Birds have large, specialized hearts that beat much faster than the human heart and provide the necessary oxygen to the muscles. The breast muscle accounts for 15 percent of the bird’s body weight. On pigeons, it accounts for a third of their total body weight.              Birds carry no excess baggage; they have hollow feathers and hollow bones with struts inside to maintain strength, like cross beams in a bridge. Birds fly to find prey, escape predators, and attract mates-in other words, to survive.

Câu 1: What does the author imply about the body builders having wings?


A. If they flapped their wings, they could fly a little.             


B. If they had wings, their muscles would be strong enough for flight.


C. If they had wings, their hearts would still not be large for flight.       


D. Their wings would total 15 percent of their body weight.

Câu 2: What is the main idea of the passage?
 


A. Wings are the most important physical attribute of birds.      


B. Different wing styles evolved for different types of flight.


C. Birds have many specialized features that aid in their survival.                                         


D. Birds fly for many reasons.

Câu 3: According to the passage, what causes birds to rise when they start flying?


A. Long wings with hollow feathers    


B. Higher air pressure below than above the wings


C. Spreading out their tails               


D. Superior muscle strength

Câu 4: The phrase “finches and sparrows” in paragraph 2 refers to_________.


A. wings                                  


B. maneuvers                


C. ways of flying  


D. birds

Câu 5: According to the passage, what benefit comes from having built-in spoilers?


A. an ability to fly faster                 


B. a steeper angle of diving for prey


C. prolonged fight                 


D. superior maneuverability when climbing


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu1 là: C

Giải chi tiết:

Tác giả hàm ý gì về những lực sĩ có cánh?

A. Nếu họ vỗ cánh, họ có thể bay một chút.

B. Nếu họ có cánh, cơ bắp của họ sẽ đủ khỏe để bay.

C. Nếu họ có cánh, trái tim của họ sẽ vẫn không lớn để bay được.

D. Đôi cánh của họ sẽ chiếm 15% trọng lượng cơ thể.

Thông tin: If body builders has wings, they still could not flap hard enough to leave the ground. Birds have large, specialized hearts that beat much faster than the human heart and provide the necessary oxygen to the muscles.

Tạm dịch: Nếu lực sĩ có cánh, họ vẫn không thể vỗ đủ mạnh để rời khỏi mặt đất. Loài chim có trái tim lớn, chuyên biệt đập nhanh hơn nhiều so với trái tim con người và cung cấp oxy cần thiết cho cơ bắp.

Chọn C

Đáp án câu2 là: C

Giải chi tiết:

Ý chính của bài đọc là gì?

A. Cánh là thuộc tính vật lý quan trọng nhất của loài chim.

B. Các kiểu cánh khác nhau phát triển các kiểu bay khác nhau.

C. Loài chim có nhiều đặc điểm chuyên biệt hỗ trợ sự sống của chúng.

D. Loài chim bay vì nhiều lý do.

Chọn C

Đáp án câu3 là: B

Giải chi tiết:

Theo bài đọc, điều gì giúp nâng chim lên khi chúng bắt đầu bay?

A. Cánh dài có lông rỗng

B. Áp suất không khí bên dưới cánh cao hơn bên trên

C. Việc xòe đuôi của chúng

D. Sức lực cơ bắp vượt trội

Thông tin: This creates higher pressure under the wings, called lift, which pushes the bird up.

Tạm dịch: Điều này tạo ra áp lực lớn hơn ở dưới cánh, được gọi là lực nâng, đẩy chim lên.

Chọn B

Đáp án câu4 là: D

Giải chi tiết:

Cụm từ “finches and sparrows” ở đoạn 2 nói đến________.

A. đôi cánh

B. sự vận động

C. cách bay

D. các loài chim

Thông tin: Finches and sparrows have short, broad wings.

Tạm dịch: Chim hoa mai và chim sẻ có đôi cánh ngắn và rộng.

Chọn D

Đáp án câu5 là: B

Giải chi tiết:

Theo bài đọc, lợi ích của các tấm lái ngang được tích hợp sẵn là?

A. khả năng bay nhanh hơn

B. góc lặn dốc hơn tới chỗ con mồi

C. chuyến bay kéo dài

D. khả năng hoạt động vượt trội khi leo núi

Thông tin: Faster birds, like hawks, have built-in spoilers that reduce turbulence while flying. This allows a steeper angle of attack without stalling.

Tạm dịch: Những con chim nhanh hơn, như diều hâu, có tấm lái ngang được tích hợp sẵn giúp giảm nhiễu loạn trong khi bay. Điều này cho phép một góc độ tấn công dốc hơn mà không bị chao đảo.

Chọn B

Ý kiến của bạn