[LỜI GIẢI] Before the mid-nineteenth century people in the United State - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Before the mid-nineteenth century people in the United State

Before the mid-nineteenth century people in the United State

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questionsBefore the mid-nineteenth century, people in the United States ate most foods only in season. Drying, smoking and salting could preserve meat for a short time, but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage. But in 1810, a French inventor named Nicolas Appert developed the cooking-and-sealing process of canning. And in the 1850’s an American named Gail Borden developed a means of condensing and preserving milk. Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand. By 1880, however, inventors had fashioned stamping and soldering machines that mass-produced cans from tinplate. Suddenly all kinds of food could be preserved and bought at all times of the year.Other trends and inventions had also helped make it possible for Americans to vary their daily diets. Growing urban population created demand that encouraged fruit and vegetable farmers  to raise more produce. Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year. In addition, increased use of iceboxes enabled families to store perishables. As easy means of producing ice commercially had been invented in the 1870’s, and by 1900 the nation had more than two thousand commercial ice plants, most of which made home deliveries. The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.Almost everyone now had a more diversified diet. Some people continued to eat mainly foods that were heavily in starches or carbohydrates, and not everyone could afford meat. Nevertheless, many families could take advantage of previously unavailable fruits, vegetables, and dairy products to achieve more varied fare.

Câu 1: What does the passage mainly discuss?


A. Causes of food spoilage


B. Commercial production of ice


C. Inventions that led to changes in the American diet


D. Population movements in nineteenth century

Câu 2: The phrase “in season” in paragraph 1 refers to


A. a kind of weather   


B. a particular time of year


C. an official schedule   


D. a method of flavoring food

Câu 3: The word “prevent” in paragraph 1 is closest in meaning to


A. estimate     


B. avoid   


C. correct   


D. confine

Câu 4: During the 1860’s, canned food products were


A. unavailable in rural areas     


B. shipped in refrigerator cans


C. available in limited quantities  


D. a staple part of the American diet

Câu 5: It can be inferred that railroad refrigerator cars came into use


A. before 1860


B. before 1890  


C. after 1900 


D. after 1920

Câu 6: The word “them” in paragraph 2 refers to


A. refrigerator cars


B. perishables   


C. growers  


D. distances

Câu 7: The author implies that in the 1920’s and 1930’s home deliveries of ice


A. decreased in number 


B. were on an irregular schedule


C. increased in cost  


D. occurred only in the summer


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Đoạn văn chủ yếu thảo luận gì?

A. Nguyên nhân gây hư hỏng thực phẩm

B. Sản xuất băng thương mại

C. Các phát minh dẫn đến những thay đổi trong chế độ ăn uống của người Mỹ

D. Phong trào dân số thế kỷ XIX

Ý xuyên suốt của bài là các phát minh khiến cho chế độ ăn của người Mỹ thay đổi ( từ theo mùa thành có đồ ăn phong phú đủ loại quanh năm)

Đáp án:C

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Cụm từ "in season" trong đoạn 1 đề cập đến

A. một loại thời tiết

B. một khoảng thời gian cụ thể trong năm

C. một lịch trình chính thức

D. một phương pháp tạo hương vị thực phẩm

"in season": theo mùa, một khoảng thời gian cụ thể trong năm

Đáp án:B

Đáp án câu 3 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "prevent" trong đoạn 1 gần nhất có nghĩa là

A. ước tính

B. tránh

C. đúng

D. giới hạn

"prevent" = avoid: tránh, ngăn ngừa

but the availability of fresh meat, like that of fresh milk, was very limited; there was no way to prevent spoilage.

nhưng sự sẵn có của thịt tươi, giống như sữa tươi, rất hạn chế; không có cách nào để ngăn ngừa sự hư hỏng.

Đáp án:B

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Trong những năm 1860, các sản phẩm thực phẩm đóng hộp

A. không có ở các vùng nông thôn

B. vận chuyển trong hộp lạnh

C. có sẵn với số lượng hạn chế

D. một phần chủ yếu của chế độ ăn kiêng Mỹ

Thông tin: Canned goods and condensed milk became more common during the 1860’s, but supplies remained low because cans had to be made by hand.

Đáp án:C

Đáp án câu 5 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Có thể suy ra rằng xe lửa đông lạnh đã được sử dụng

A. trước năm 1860

B. trước năm 1890

C. sau năm 1900

D. sau năm 1920

Thông tin: Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods. Thus, by the 1890’s, northern city dwellers could enjoy southern and western strawberries, grapes, and tomatoes, previously available for a month at most, for up to six months of the year.

Đáp án:B

Đáp án câu 6 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "them" trong đoạn 2 đề cập đến

A. xe đông lạnh

B. đồ dễ hư hỏng

C. người trồng

D. khoảng cách

"them" đề cập đến perishables: Railroad refrigerator cars enabled growers and meat packers to ship perishables great distances and to preserve them for longer periods.

Xe lửa đông lạnh cho phép người trồng và người đóng gói thịt vận chuyển đồ dễ hỏng ở những khoảng cách lớn dễ dàng và bảo quản chúng lâu hơn.

Đáp án:B

Đáp án câu 7 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tác giả ngụ ý rằng trong những đợt giao hàng băng đá tại nhà năm 1920 và năm 1930

A. giảm về số lượng

B. có một lịch trình thường xuyên

C. tăng chi phí

D. chỉ xảy ra vào mùa hè

Thông tin: The icebox became a fixture in most homes and remained so until the mechanized refrigerator replaced it in the 1920’s and 1930’s.

Đáp án:A

Ý kiến của bạn