Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer
sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 1 to 10.
Foot racing is a popular activity in the United States. Foot racing is seen not only as a competitive sport but also as a way to exercise, to enjoy the camaraderie of like-minded people, and to donate money to a good cause. Though serious runners may spend months training to compete, other runners and walkers might not train at all. Those not competing to win might run in an effort to beat their own time or simply to enjoy the fun and exercise. People of all ages, from those of less than one year (who may be pushed in strollers) to those in their eighties, enter into this sport. The races arc held on city sưects, on college campuses, through parks, and in suburban areas, and they are commonly 5 to 10 kilometers in length.
The largest foot race in the world is the 12-kilomctcr Bay to Breakers race that is held in San Francisco every spring. This race begins on the east side of the city near San Francisco Bay and ends on the west side at the Pacific Ocean. There may be 80,000 or more people running in this race through the streets and hills of San Francisco. In the front arc the serious runners who compete to win and who might finish in as little as 34 minutes. Behind them arc the thousands who take several hours to finish. In the back of the race are those who dress in costumes and come just for fun. One year there was a group of men who dressed like Elvis Presley, and another group consisted of firefighters who were tied together in a long line and who were carrying a fire hose. There was even a bridal party, in which the bride was dressed in a long white gown and the groom wore a tuxedo. The bride and groom threw flowers to bystanders, and they were actually married at some point along the route.
0Câu 1
The main purpose of this passage is to ________
A. describe a popular activity
B.encourage people to exercise
C.
make fun of runners in costume
D. give reasons for the popularity of foot races
Câu 2
The word "activity” in the first paragraph is most similar to which of the
following?
A. expectation
B.pilgrimage
C. motion
D. pursuit
Câu 3
The word "camaraderie” in the first paragraph could be best replaced by
which of the following?
A. views
B.games
C. jokes
D. companionship
Câu 4
The phrase "to a good cause” in the first paragraph could be best replaced by
which of the following?
A. for a good purpose
B.for an award
C. to protect a wise investment
D. for an award
Câu 5
Which of the following is NOT implied by the author?
A. Foot races appeal to a variety of people.
B.
Running is a good way to strengthen the heart,
C.
Entering a race is a way to give supports to an organization.
D.
Walkers can compete for prizes.
Câu 6
The word "strollers” in the first paragraph refers to______
A. wheelchairs
B.carriages
C.
wagons
D. cribs
Câu 7
In what lines does the author give reasons for why people enter foot races?
A. The largest.... 34 minutes.
B.
People of all ages.... in length.
C. Foot racing.... and exercise
D. Behind them … a fire hose
Câu 8
Which of the following is NOT mentioned in this passage?
A.
Some runners were ready to put out a fire.
B.
Some runners were participating in a wedding.
C. Some runners looked like Elvis Presley.
D.
Some runners were serious about winning.
Câu 9
A "bystander" in the second paragraph refers to which of the following?
A. a walker
B.a participant
C. a judge
D. a spectator
Câu 10
Which of the following best describes the organization of this passage?
A. statement and example
B.
chronological order
C. specific to general
D.
cause and result
Đáp án B: Mục đích chính của đoạn văn này là: "describe a popular
activity" = mô tả một hoạt động được ưa thích. Câu đầu tiên của đoạn văn có nêu:
"Foot racing is a popular activity in the United States" = Cuộc thi chạy bộ là
một hoạt động được ưa thích ở Hoa Kì
Đáp án A: activity pursuit (hoạt động, hoạt động theo đuổi cái gì đó).
Đáp án Câu 3 : D
Đáp án D: camaraderie = companionship (tình bạn, sự thân thiết).
Đáp án Câu 4 : A
Đáp án A: to a good cause = for a good purpose (vì sự nghiệp chính đáng, vì
mục đích cao cả).
Đáp án Câu 5 : B
Đáp án C. Điều mà tác giả không ngụ ý nói là: “Running is a good way to
strengthen the heart " (Chạy bộ không phải là cách tôt để làm khoẻ trái tim).
Đáp án Câu 6 : B
Đáp án A: strollers - carriages (ghế đẩy của trẻ con), vì nó dành cho trẻ chưa
đầy 1 tuổi: “those of less than one year (who may be pushed in strollers)".
Đáp án Câu 7 : C
Đáp án C. Lí do dc mọi người tham gia chạy bộ là: “Foot racing... exercise”
= Chạy bộ là môn thể thao mang tính tranh tài, là một cách để luyện tập. Để cảm nhận tình bạn giữa những người có chung mục đích, để quyên góp tiền cho các tổ chức từ thiện. Có những ngựời không phải tham gia để giành chiến thắng, họ tham gia đơn giản vì muốn tận hưởng niềm vui và rèn luyện sức khoẻ.
Đáp án Câu 8 : A
Đáp án A. Một số người tham gia chạy bộ không phải để dập tắt đám cháy mà
đơn giản là họ chỉ mặc đồng phục của lính cứu hoả.
Đáp án B: bystander a spectator (người xem).
Đáp án Câu 10 : A
Đáp án A. Bố cục của đoạn văn là: “statement and example" = câu khái quát
và ví dụ. Các phương án khác: cause and result = nguyên nhân và kết quả;
specific to general từ chi tiết đến khái quát; chronological order = theo
thứ tự thời gian.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .