[LỜI GIẢI] Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Câu hỏi

Nhận biết

Read the passage and then choose the best answer.

If you are invited to an American friend’s home for dinner, remember these general rules for polite behavior. First of all, arrive approximately on time but not early. Americans expect promptness. It will be all right to be 10 or 15 minutes late, but not 45 minutes late. When you are invited to someone’s home for meal, it is polite to bring a small gift. Flowers and candy are always appropriate. If you have something attractive made in your country, your host or hostess will certainly enjoy receiving that gift. What will you do if you are served some food that you cannot eat or you do not like? Do not make a fuss about it. Simply eat what you can and hope that no one notices it. Be sure to compliment the cook on the food that you are enjoying. Do not leave immediately after dinner, but do not overstay your welcome, either. The next day, call or write a thank-you note to say how much you enjoyed the evening.

0Câu 46

If you are invited to an American friend’s home, _________.

A. you should be late at least 45 minutes

B.politeness is not necessary

C. you should go late a bit

D. punctuality is appreciated

Câu 47

When you come to someone’s house for dinner, __________.

A. bring a lot of gifts

B.you should never offer any gift

C. bring some flowers, candy, or something made in your native country

D. do not care about gifts

Câu 48

Choose the word that has the closest meaning to the underlined word “compliment”.

A. criticize

B.judge

C. praise

D. mock

Câu 49

Which sentence is NOT true?

A. You should not make someone notice that you do not like the food.

B.You should not leave immediately after the dinner.

C. You should not overstay.

D. You should not compliment the cook on the food.

Câu 50

The next day, _________.

A. invite the host to your house

B.say nothing to the host

C. remember to thank to host for the dinner

D. you needn’t say thank you


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án Câu 46 : D

Dẫn chứng: “arrive approximately on time but not early. Americans expect promptness. It will be all right to be 10 or 15 minutes late, but not 45 minutes late.” (đến đúng giờ nhưng không sớm. Người Mỹ mong đợi sự nhanh chóng. Nó sẽ thật tốt nếu 10 hoặc 15 phút trễ, nhưng không muộn 45 phút.)

à “punctuality is appreciated” (đúng giờ thì được đánh giá cao)

Đáp án Câu 47 : C

Dẫn chứng: “When you are invited to someone’s home for meal, it is polite to bring a small gift. Flowers and candy are always appropriate. If you have something attractive made in your country, your host or hostess will certainly enjoy receiving that gift.”

(Khi bạn được mời đến nhà của một ai đó để ăn, thật lịch sự khi mang theo một món quà nhỏ. Hoa và kẹo luôn thích hợp. Nếu bạn có thứ gì đó hấp dẫn được sản xuất tại quốc gia của bạn, chủ nhà hoặc chủ nhà của bạn chắc chắn sẽ thích thú nhận món quà đó.)

Đáp án Câu 48 : C

Compliment: khen ngợi

Praise: hoan nghênh, khen ngợi

Criticize: chỉ trích

Mock: nhạo báng, chế nhạo

Judge: đáng giá

Đáp án Câu 49 : D

Dẫn chứng: “Be sure to compliment the cook on the food that you are enjoying.” (Hãy chắc chắn để khen đầu bếp về thức ăn mà bạn đang thưởng thức.)

Đáp án Câu 50 : C

Dẫn chứng: “The next day, call or write a thank-you note to say how much you enjoyed the evening.”

(Ngày hôm sau, hãy gọi điện hoặc viết lời cảm ơn để nói rằng bạn đã tận hưởng buổi tối như thế nào.)

Ý kiến của bạn