Choose the correct option a,b,c or d to complete this passage.
Playing a musical instrument is a great hobby to have. I started playing the piano when I was five years old and still really enjoy it now: it’s a perfect way to relax and it cheers me up when I’m feeling down. When I lived at home with my parents, we had a lovely reddish brown piano in the house and I had piano lessons every week. However, when I went to university, I had to leave my family, my home and my piano (46)……....
I missed (47)……… the piano so much that I spent all the money I got for my eighteenth birthday (48)……… a brand new electric piano. It was quite difficult getting it from the music shop to my house: I had to take a friend with me to get it into a taxi and then carry it to the door. I am very glad I bought it though. I was (49)…….. to play whenever I wanted, using headphones so that I wouldn’t disturb my flatmates. When I was studying or writing an essay, I used to take a break to play something (50)……. It really helped ease my frustration! When I was feeling a bit homesick, playing the music that I learned on my old piano made me feel better.
0Câu 41
What does the word "earn" in the first paragraph mean?
A. pick
B.sell
C. get
D. lose
Câu 42
What color are the blueberries before they are ready to be picked?
A. green
B.brown
C. red
D. blue
Câu 43
Where do the blueberry pickers work?
A. in a bam
B.in a field
C. in a forest
D. near a stream
Câu 44
What happens to blueberries after they are picked?
A. They are put into boxes.
B.Farmers plant them.
C. They need sun and rain.
D. They become sweet and ripe.
Câu 45
Which of the following can be the best title for this passage?
A. Fating Blueberries
B.How to Cook with Blueberries
C. All About Blueberries
D. All About Strawberries
Earn money = get money: kiếm tiền
Đáp án Câu 42 : ADẫn chứng: At first, the blueberries are green. The green berries are not ready to eat yet. (Lúc đầu, quả việt quất có màu xanh. Các loại quả mọng xanh chưa sẵn sàng để ăn.)
Đáp án Câu 43 : BDẫn chứng: Some farmers grow blueberries in big fields. I he people who live nearby can earn money by helping to pick the blueberries. (Một số nông dân trồng việt quất trên các cánh đồng lớn. Tôi, những người sống gần đó có thể kiếm tiền bằng cách giúp hái quả việt quất.)
Đáp án Câu 44 : A
Dẫn chứng: After the blueberries are picked, they are put into boxes and sent to stores. (Sau khi quả việt quất được hái, chúng được đưa vào hộp và gửi đến các cửa hàng.)
Đáp án Câu 45 : C
Dẫn chứng: Hầu hết các thông tin trong bài đều nói về trái việt quất từ lúc còn xanh tới lúc chín và được thu hoạch rồi bán như thế nào.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Choose the word that has main stress placed differently from the others.
Choose the word that has main stress placed differently from the others.
Choose the word that has main stress placed differently from the others.
Choose the word that has main stress placed differently from the others.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Choose the word that has main stress placed differently from the others.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.
Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.