[LỜI GIẢI] Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Câu hỏi

Nhận biết

Read the passage and choose the best answer to fill in each blank.

VOLUNTEERING TO HELP DESERT ANIMALS

Cameron Oliver had a passion for the welfare of desert animals. He received the Abu Dhabi Award as a community hero for his contributions to society. However, his biggest claim to fame may be that he is yet to become a teenager. He was only 11 years old when he began his own campaign to save camels from eating plastic. "I found out that camels are eating rubbish people leave behind and it's killingthem,” says the South African boy. "I love animals, so when I saw how the camels were dying, I thought I had to do something and make a difference to save them.”

He was excited about receiving this award. He said, "My life changed after I received the award, because it opened a lot of doors for me. I am able to do a lot more for my campaign because of it."

"I just want it to be clear that this campaign is all about the camels, not me. The award was a privilege, but I have a lot to do. I promised Sheikh Mohammad that the campaign would only grow bigger and better from here."

In order to get more support for his efforts from the public, he is distributing posters at shopping malls and asking taxi drivers and residents to place bumper stickers on their cars. Sharing his experience Oliver said, "Earlier, I only had the support of my parents. However, with all the attention the campaign has received, a lot more people are interested. My friends are helping me too." He talked to various experts over the past few months and they informed him that the situation needed more improvement. “Our desert animals are still dying, and I want to put a stop to it.” A visit to a camel farm in July 2008 was the turning point of Oliver's life. "At the time, I got to ride camels and one particular baby camel kept licking my ear. I was extremely sad when I discovered such sweet animals were dying because of our carelessness."

0Câu 41

According to the text, the main goal of his campaign is to ________.

A. keep the desert clean

B.protect camels from eating plastics

C. protect the environment

D.

create a camel farm

Câu 42

How did Cameron's life change after he received the award?

A. he does not have to go to school

B.he doesn't have to open doors anymore

C.

He is rich

D. he is known by more people now

Câu 43

What does the word privilege mean in this sentence? “The award was a privilege, but I have a lot to do."

A. a trophy

B.

a present

C.

an honour

D. a right

Câu 44

What experience in Cameron's life was a turning point for him?

A.

visiting a camel farm

B.winning the Abu Dhabi Award

C. starting a campaign

D. talking with experts

Câu 45

Why has Cameron's campaign received so much attention?

A. because he visited a camel farm

B.because Taxi Drivers are helping him

C. because he is famous

D.

because he won the Abu Dhabi Award


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án Câu 41 : B

Dẫn chứng: “He was only 11 years old when he began his own campaign to save camels from eating plastic.” (Anh chỉ mới 11 tuổi khi anh bắt đầu chiến dịch của mình để cứu lạc đà khỏi ăn nhựa.)

Đáp án Câu 42 : D

Dẫn chứng: “He received the Abu Dhabi Award as a community hero for his contributions to society.”

(Cậu đã nhận được giải thưởng Abu Dhabi như một anh hùng cộng đồng vì những đóng góp cho xã hội.) => Nhiều người biết đến cậu như người anh hùng cộng đồng.

Đáp án Câu 43 : C

Privilege (n): đặc quyền, đặc lợi = right (quyền)

Privilege (n): niềm vinh dự = honour

Present (n) quà

Trophy (n) cúp

Dựa vào văn cảnh => chọn C.

Dịch: Giải thưởng là một niềm vinh dự, nhưng tôi có rất nhiều việc phải làm.

Đáp án Câu 44 : A

Dẫn chứng: “A visit to a camel farm in July 2008 was the turning point of Oliver's life.” (Một chuyến viếng thăm trang trại lạc đà vào tháng 7 năm 2008 là bước ngoặt của cuộc đời Oliver.)

Đáp án Câu 45 : D

Dẫn chứng: “However, with all the attention the campaign has received, a lot more people are interested.” (Tuy nhiên, với tất cả sự chú ý mà chiến dịch đã nhận được, nhiều người quan tâm hơn.) => Nhờ chiến dịch của mình mà anh ấy đã giành giải Abu Dhabi => được nhiều người chú ý hơn

Ý kiến của bạn