[LỜI GIẢI] Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The United States Department of Education describes “giftedness” as exceptionally advanced performance or the potential for outstanding performance in intellectual, creative leadership, artistic, or specific academic fields. Children who demonstrate outstanding talents come from all social, cultural, and economic groups.

Educators believe that gifted students require special education services because their learning needs differ significantly from those of the general population. They learn more rapidly and are able to understand more abstract and complex ideas. They are also able to transform existing knowledge into new and useful forms, and to create new knowledge recognized for its originality, complexity, and elegance. Special education services and facilities for gifted children may enhance these abilities. In addition, some gifted learners may require special counseling services to address social or emotional adjustment issues that are complicated by their exceptional abilities.

Many regular elementary and secondary schools in the United States offer special programs designed specifically to meet the needs of gifted students. Some schools provide specialized education programs to gifted children exclusively. These schools offer advanced education in mathematics, science, technology, the arts, or other academic disciplines. Many school districts rely on intelligence tests to identify gifted students. However, most guidelines for determining giftedness recommend the use of a combination of standardized test scores, rating systems developed by individual schools, classroom observation records, and performance assessments.

Gifted children may study a specially modified curriculum or may progress through academic subjects at an accelerated pace. Acceleration involves adapting education programs so that students may progress through particular subject material quicker than usual. These modifications may take place within the regular classroom setting or they may involve changing the child’s placement in school. Some gifted children gain early entrance to kindergarten, skip grades, enter college earlier than usual, or take specific courses with older children. Ideal programs for gifted students consider the individual needs of children and offer multiple options for services. These programs generally involve both advanced course materials and acceleration.

0Câu 1

Gifted children come from____ .

A. homogenous race

B.specific economic groups

C. different backgrounds

D. different careers

Câu 2

Among the various qualities, gifted children are believed to be able to learn fast and_____ .

A. find out new knowledge

B.apply knowledge creatively

C. create new learning methods

D. behave themselves well

Câu 3

The word “existing” in paragraph 2 is closest in meaning to _____

A. present

B.up-to-date

C. permanent

D. fashionable

Câu 4

The word “enhance” in paragraph 2 can be replaced with_____

A. turn up

B.strongly implant

C. encourage

D. further improve

Câu 5

Some gifted learners’ exceptional abilities may___ .

A. bring them great success

B.deprive them of certain opportunities

C. cause certain trouble for them

D. help them solve difficult problems

Câu 6

In order to help gifted children, some schools____________

A. provide them with coaching

B.isolate them from the rest

C. provide them with international programs

D. give them exclusive programs

Câu 7

Special services are provided to some problematic gifted children to_____

A. make them forget about social and emotional problems .

B. help them cope with social and emotional difficulties

C. concentrate on their studies and their school

D. help them accomplish their academic objectives

Câu 8

The word “disciplines” in paragraph 3 mostly means_____

A. penalties

B.violations

C. subjects

D. rules

Câu 9

Giftedness can be measured by means of_______

A. specialized assessments

B.psychology specialists

C. class observations

D. recorded observations

Câu 10

Giftedness is described to include exceptionally advanced performance in_____.

A. academic area

B.leadership ability

C. intellectual fields

D. various fields


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án Câu 1 : C

Dẫn chứng ở đoạn 2: "Children who demonstrate outstanding talents come from all social, cultural, and economic groups." (Trẻ em thể hiện tài năng xuất sắc đến từ tất cả các nhóm xã hội, văn hóa và kinh tế.)

Đáp án Câu 2 : B

Dẫn chứng ở đoạn 2: "They learn more rapidly … They are also able to transform existing knowledge into new and useful forms, and to create new knowledge recognized for its originality, complexity, and elegance."

(Họ học nhanh hơn … họ cũng có thể biến đổi kiến thức hiện có thành các hình thức mới và hữu ích, và để tạo ra những kiến thức mới được công nhận về tính độc đáo, phức tạp và sang trọng của nó.)

Đáp án Câu 3 : A

“existing” (hiện hữu) = present (hiện tại)

up-to-date: cập nhật

fashionable: hợp thời trang

permanent: vĩnh viễn

Đáp án Câu 4 : D

Enhance (v) làm tăng, nâng cao = futher improve (cải thiện hơn, nâng lên)

Encourage (v) khuyến khích

Turn up (v) xuất hiện

Strongly implant (v) khắc sâu

Đáp án Câu 5 : C

Dẫn chứng: “In addition, some gifted learners may require special counseling services to address social or emotional adjustment issues that are complicated by their exceptional abilities.”

(Ngoài ra, một số học viên có năng khiếu có thể yêu cầu các dịch vụ tư vấn đặc biệt để giải quyết các vấn đề điều chỉnh xã hội hoặc tình cảm phức tạp bởi khả năng đặc biệt của họ.) => Họ có thể gặp những vấn đề xã hội và tình cảm.

Đáp án Câu 6 : D

Dẫn chứng ở đoạn 3: “Many regular elementary and secondary schools in the United States offer special programs designed specifically to meet the needs of gifted students.”

(Nhiều trường tiểu học và trung học phổ thông ở Hoa Kỳ cung cấp các chương trình đặc biệt được thiết kế đặc biệt để đáp ứng nhu cầu của học sinh năng khiếu.)

Đáp án Câu 7 : B

Dẫn chứng ở đoạn 3. “In addition, some gifted learners may require special counseling services to address social or emotional adjustment issues that are complicated by their exceptional abilities.”

(Ngoài ra, một số học viên có năng khiếu có thể yêu cầu các dịch vụ tư vấn đặc biệt để giải quyết các vấn đề điều chỉnh xã hội hoặc tình cảm phức tạp bởi khả năng đặc biệt của họ.)

Đáp án Câu 8 : C

Discipline (n) kỷ luật, ngành kiến thức, môn học = subject (môn học)

Violation (n) sự vi phạm

Penalty (n) hình phạt

Rule (n) luật lệ

Đáp án Câu 9 : A

Dẫn chứng ở đoạn 3. “most guidelines for determining giftedness recommend the use of a combination of standardized test scores, rating systems developed by individual schools, classroom observation records, and performance assessments.”

(hầu hết các hướng dẫn để xác định năng khiếu khuyến cáo sử dụng kết hợp điểm kiểm tra tiêu chuẩn, hệ thống xếp hạng được phát triển bởi từng trường, hồ sơ quan sát lớp họcđánh giá hiệu suất.) => Sự tài nawg được đo bởi các sự đánh giá đặc biệt.

Đáp án Câu 10 : D

Dẫn chứng ở câu đầu tiên đoạn 1. “The United States Department of Education describes “giftedness” as exceptionally advanced performance or the potential for outstanding performance in intellectual, creative leadership, artistic, or specific academic fields.” => Tài năng được công nhận ở nhiều lĩnh vực thông thái, lãnh đạo, nghệ thuật, và học tập.

Ý kiến của bạn