Read the following passage and mark the letter A, B, C, and D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question
The Rise of E-books
Over the past decade, e-books have revolutionized the way people consume written formation. It will probably come as no surprise the total global sales number continues to rise each year. There are several reasons why readers are buying more e-books. For starters, reading a lengths e-book in front of your computer isn't the most comfortable thing to do. But since tablet sales have exploded, readers can now relax and read their favourite e-books in bed from the beach. Many e-books are often sold at lower prices than traditional books. Since there is almost zero cost for producing e-books, some authors are offering their novels at lower prices. Another factor is convenience. In the past, keeping a large book collection meant setting aside a lot of extra space in one's home. With e-books, it is now possible for readers to carry a portable library, which contains thousands of books. To really understand e-book market though, it is important to keep up with national trends.
Recent data suggests that the e-book market in the US and the UK have matured. In both of these countries, e-book sales account for roughly 20 percent of overall book sales. Although that percentage continues to increase, it is going up at a slower rate than in the past.
The popularity of e-books has exploded in Russia. In one poll, 70 percent of Russians claim to have read at least one e-book. However, publishers are not too pleased with this new because approximately 92 percent of e-books in Russia are acquired illegally.
In France, consumers don't appear to be loo keen on e-books at this time. Although in 2012, e-book sales comprised about 3 percent of the market, it is predicted that this number will increase at a very slow pace. Some French people believe that reading e-books on small screens is uncomfortable. Others say that the French are a cultural exception, as they like the feeling of holding a dusty old physical book. This demonstrates that no matter how popular e- books get, it is unlikely that traditional books will disappear any time soon.
0Câu 1
This year, e-book sales in the US and the UK will probably ____
A. stay the same
B.start to decline
C. increase drastically
D. keep going up
Câu 2
Which of the following is NOT a reason why e-books became popular worldwide?
A. People can now store more books easily.
B.Most popular novels are only offered as e-books.
C. Reading e-books recently became more comfortable.
D. A new type of reading device was invented.
Câu 3
The phrase “account for" in paragraph 2 is closest in meaning to ____
A. form the total of
B.are the explanation of
C. are a particular part of
D. know what has happened
Câu 4
Why are publishers unhappy about the popularity of e-books in Russia?
A. Customers are not paying for them.
B.
C. Only a small percent of people read e-books.
D.
Câu 5
The word "they" in paragraph 5 refers to _____.
A. total sales
B.e-books
C. traditional books
D. French people
Câu 6
All of the following are the reasons why the French are not fond of e-books very much EXCEPT that ___.
A.
B.
C.
D.
Câu 7
What is the meaning of the last sentence of the passage?
A. French people will change their minds about e-books.
B.Some people will continue to read traditional books.
C. It is just a matter of time before e-books disappear.
D. E-books won’t get popular in France until screens get bigger.
Đáp án D.
Dẫn chứng: “Recent data suggests that the e-book market in the US and the UK have matured. In both of these countries, e-book sales account for roughly 20 percent of overall book sales. Although that percentage continues to increase, it is going up at a slower rate than in the past.”
(Dữ liệu gần đây cho thấy thị trường sách điện tử ở Mỹ và Anh đã ổn định. Ở cả hai quốc gia này, doanh số bán sách điện tử chiếm khoảng 20% tổng doanh số bán sách. Mặc dù tỷ lệ đó tiếp tục tăng, nhưng nó đang tăng với tốc độ chậm hơn so với trước đây.)
Đáp án Câu 2 : B
Đáp án C.
Dẫn chứng: “But since tablet sales have exploded, readers can now relax and read their favourite e-books in bed from the beach.” (Nhưng vì kinh doanh máy tính bảng đã bùng nổ, giờ đây độc giả có thể thư giãn và đọc những cuốn sách điện tử yêu thích của họ trên giường từ bãi biển.) => ý B, D
“With e-books, it is now possible for readers to carry a portable library, which contains thousands of books” (Với sách điện tử, giờ đây người đọc có thể mang theo một thư viện di động, chứa hàng ngàn cuốn sách.) => ý A.
Đáp án Câu 3 : A
Đáp án B.
Ta có: account for: chiếm = form the total of (bao nhiêu %)
Đáp án Câu 4 : A
Đáp án A.
Dẫn chứng: “However, publishers are not too pleased with this new because approximately 92 percent of e-books in Russia are acquired illegally.” (Tuy nhiên, các nhà xuất bản không quá hài lòng với điều mới này vì khoảng 92% sách điện tử ở Nga được mua bất hợp pháp.) => sách điện tử không hợp pháp, người dân không phải trả tiềna
Đáp án Câu 5 : D
Đáp án B.
Dẫn chứng: “Others say that the French are a cultural exception, as they like the feeling of holding a dusty old physical book.”
(Những người khác nói rằng người Pháp là một ngoại lệ về văn hóa, vì họ thích cảm giác cầm một cuốn sách thật cũ bụi bặm.)
They = the French
Đáp án Câu 6 : D
Đáp án D
Dẫn chứng: “Others say that the French are a cultural exception, as they like the feeling of holding a dusty old physical book.”
(Những người khác nói rằng người Pháp là một ngoại lệ về văn hóa, vì họ thích cảm giác cầm một cuốn sách thật cũ bụi bặm.)
Đáp án Câu 7 : B
Đáp án D.
Dẫn chứng: “This demonstrates that no matter how popular e- books get, it is unlikely that traditional books will disappear any time soon.”
(Điều này chứng tỏ rằng cho dù sách điện tử phổ biến đến đâu, chưa chắc rằng sách truyền thống sẽ sớm biến mất bất cứ lúc nào.)
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.