[LỜI GIẢI] Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Bài đọc và đáp án chi tiết từng câu tiếng anh

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, and D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question

A Microchip in Your Body

In 1998, a British scientist named Kevin Warwick did an experiment. He inserted a small microchip into his left arm. He used the microchip to turn on lights, work with his computer, and even start the water for his hath. After only nine days, Warwick removed the microchip from his arm. Nine days is not a long time, but it was enough to give the world a very important message. It is possible to have a microchip in your body.

Many people think that someday, we all will have microchips. There are all kinds of things that a microchip could do. It could be useful for simple, everyday things. You might not have to carry keys, because you could use your microchip to open the front door of your house. You might not need cash, because you could use your microchip to buy things.

A microchip might be able to do more important things. For example, a microchip could contain all of your important health information. If you had an emergency and wert to hospital, doctors could read your microchip and learn all of your health history. Some scientists even believe that someday a microchip could help cure diseases.

Many people dislike the idea of a microchip in their body. They have a lot of concerns. Is it safe? Could a microchip make you sick? Besides, would other people be able to read your microchip and steal your personal information?

People are especially worried about personal freedom. This is probably the biggest reason why so many people are against these microchips. What if your government could use your microchip to watch you? What if your government could use your microchip to find your location? Do you want the government to have that information about you? Again, for most people the answer is “no".

Nobody has microchips in their body yet. We don't know if this will ever happen. If we ever do have microchips, we don't know what they would look like or what they would do. What do you think? Would you like to have a microchip inserted into your body?

0Câu 9

How long was the microchip in Warwick's body?

A. Nine years

B.Nine minutes

C. Nine days

D. Nine months

Câu 10

The word “message” in paragraph 1 is closet inn meaning to ___

A. piece of information

B.warning

C. understanding

D. important idea

Câu 11

What can be inferred from the experiment done by Kevin Warwick in 1998?

A. Kevin Warwick suffered a lot during the time of his experiment

B.He could operate devices with the microchip by using the computer and the Internet.

C. It helped doctors avoid ordinary diseases

D. His experiment gained great support from the public all over the world.

Câu 12

What is the biggest concern that people have about the microchips?

A. They could make people sick.

B.They could reduce our personal freedom.

C. People could read them and steal information.

D. They could hurt the government.

Câu 13

The word "it” in paragraph 4 refers to ____.

A. inserting a microchip

B.experiment

C. reading a microchip

D. using a microchip

Câu 14

Which statement is true?

A. Everybody wants these microchips in their bodies.

B.Kevin Warwick put the microchip in his right amt.

C. We know what these microchips would look like.

D. Kevin Warwick put the microchip in his arm in 1998

Câu 15

All of the following are concerns about the idea of inserting a microchip into a human body EXCEPT that_______.

A. it may help doctors know your blood group

B.it may help other people follow you

C. you may become unconscious and someone steals your personal information

D. it may affect your freedom and personal life


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án Câu 9 : C

Đáp án B.

Dẫn chứng: “After only nine days, Warwick removed the microchip from his arm.”

(Chỉ sau chín ngày, Warwick đã tháo con vi mạch khỏi tay anh.)

Đáp án Câu 10 : D

Đáp án C.

Dẫn chứng: “Nine days is not a long time, but it was enough to give the world a very important message.” (Chín ngày không phải là một thời gian dài, nhưng nó đã đủ để cung cấp cho thế giới một thông điệp rất quan trọng.)

Đáp án Câu 11 : B

Đáp án A.

Dẫn chứng: “He used the microchip to turn on lights, work with his computer, and…” (Ông ấy đã sử dụng vi mạch để bật đèn, làm việc với máy tính và…)

Đáp án Câu 12 : B

Đáp án C.

Dịch câu hỏi: “People are especially worried about personal freedom. This is probably the biggest reason why so many people are against these microchips.” (Mọi người đặc biệt lo lắng về tự do cá nhân. Đây có lẽ là lý do lớn nhất tại sao rất nhiều người phản đối các vi mạch này.)

Đáp án Câu 13 : A

Đáp án D.

Dẫn chứng: “Many people dislike the idea of a microchip in their body. They have a lot of concerns. Is it safe?” (Nhiều người không thích ý tưởng về một vi mạch trong cơ thể họ. Họ có rất nhiều mối quan tâm. Nó có an toàn không?)

It = the idea of a microchip in their body = inserting a microchip

Đáp án Câu 14 : D

Đáp án D.

Dẫn chứng: “In 1998, a British scientist named Kevin Warwick did an experiment. He inserted a small microchip into his left arm.” (Năm 1998, một nhà khoa học người Anh tên Kevin Warwick đã làm một thí nghiệm. Anh nhét một con vi mạch nhỏ vào cánh tay trái.)

Đáp án Câu 15 : A

Đáp án B.

Dẫn chứng:

“People are especially worried about personal freedom. This is probably the biggest reason why so many people are against these microchips.” => thông tin đáp án D.

“What if your government could use your microchip to watch you? What if your government could use your microchip to find your location? Do you want the government to have that information about you?” (Điều gì nếu chính phủ của bạn có thể sử dụng vi mạch của bạn để theo dõi bạn? Điều gì nếu chính phủ của bạn có thể sử dụng vi mạch của bạn để tìm vị trí của bạn? Bạn có muốn chính phủ có thông tin đó về bạn?) => ý A, C

Không tìm thấy dẫn chứng của đáp án B.

Ý kiến của bạn