Read the following passage and mark the letter A, B, C, and D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question
Putting Cart on Autopilot
Automobile accidents are one of the leading causes of death each year. Accidents can occur due to drunk driving, mechanical problem, carelessness, or a whole assortment of other reasons. In the near future, these problems could be solved by eliminating the person behind the wheel. Driverless cars may soon be turning all vehicle owners into “backseat drivers”.
Driverless cars are vehicles that use several technologies to operate without human input. Through GPS, they can find a location on a map and plan the best route to get there. They may also use radar to detect other vehicles and avoid them when necessary. One company involved with developing driverless cars is Google. It's developing software called Google Chauffer which powers the vehicles. The technology isn't cheap though, as Google robotic car contain about $ 150.000 worth of equipment. In 2012, Google began testing the cars on the road with a highly-skilled driver in the driver's seat, and a Google engineer in the passenger seat. In case there are any malfunctions, the human driver can step on the brakes or turn the wheel to take control of the automobile. Other car manufacturers are also working on implementing automated options into their cars. For example, the 2014 Mercedes-S class offers advanced cruise control using radar, lane warnings, and even detects, and warns drivers when they appear tired.
Many Americans seem open to the idea, as three states have already passed laws that make it legal for driverless cars to be on the road. Still there will be some stumbling blocks to overcome before the roads are controlled by digital decision-makers. Firstly, companies will need to provide proof that driverless cars were tested a lot and are truly safe. Automobile manufacturers will also have to find a way to bring down costs, as few people would be able to afford the equipment required. Driverless cars could also potentially become targets for computer hackers. If a hacker were somehow able lo override the software system, they could cause accidents or malfunctions. There are also economic issues to consider. If driverless cars became successful, millions of truck, bus, and taxi driver would likely lose their jobs. Despite these issues, all indications suggest that it should be just a matter of time before humans are no longer needed behind the wheel.
0Câu 1
Which of the following is the advantage of driverless cars over ordinary one?
A. no drunk driving
B.absolute safety
C. no malfunctions
D. no computer hacking
Câu 2
What do driverless cars use radar for?
A. To go slightly faster than the speed limit
B.To check on Ideal weather conditions
C. To see if other things are close to them
D. To report important information back to Google
Câu 3
What is Google Chauffer?
A. The person who sits in the passenger seat of a Google car.
B.A computer programme that tells driverless cars what to do.
C. The first driverless car that was manufactured by Google.
D. It's a nickname for the person who drives a Google car.
Câu 4
Why does the author suggest that Americans are OK with the concept of driverless cars?
A. Americans always accept robotic inventions.
B.Most Americans don't like to drive very much anyway
C. Some local governments have said it’s OK to use them.
D. In polls, Americans always say that they prefer driverless cars.
Câu 5
What is one reason why some people are hesitant to accept driverless cars?
A. The car owner will have nothing to do behind the wheel.
B.They feel that this will force them to take the tram to work, every day.
C. They are worried that many drivers might lose their jobs.
D.
Câu 6
According to be passage, all of the following are true about driverless cars EXCEPT that ___.
A.
B.
C.
D.
Câu 7
The word "them” in paragraph 2 refers to____.
A. obstacles
B.routes
C. robots
D. driver
Câu 8
The word “malfunction” in paragraph 3 is closet in meaning to ____.
A. on extra feature
B.hardware upgrade
C. a failure to work properly.
D. a secret password
Đáp án B.
Dẫn chứng: “Accidents can occur due to drunk driving, mechanical problem, carelessness, or a whole assortment of other reasons. In the near future, these problems could be solved by eliminating the person behind the wheel.”
(Tai nạn có thể xảy ra do lái xe khi say rượu, sự cố máy móc, bất cẩn hoặc hàng tá các lý do khác. Trong tương lai gần, những vấn đề này có thể được giải quyết bằng cách loại bỏ người ngồi sau tay lái.)
Đáp án Câu 2 : C
Đáp án A.
Dẫn chứng: “They may also use radar to detect other vehicles and avoid them when necessary.”
(Chúng cũng có thể sử dụng radar để phát hiện các phương tiện khác và tránh chúng khi cần thiết.)
Đáp án Câu 3 : B
Đáp án D.
Dẫn chứng: “It’s developing software called Google Chauffer which powers the vehicles.” (Người ta đang phát triển phần mềm gọi là Google Chauffer để điều khiển phương tiện.
Đáp án Câu 4 : C
Đáp án C.
Dẫn chứng câu đầu tiên của đoạn cuối cùng: “Many Americans seem open to the idea, as three states have already passed laws that make it legal for driverless cars to be on the road.” (Nhiều người Mỹ có vẻ rất cởi mở với ý tưởng này, vì vậy ba bang đã thông qua luật cho phép xe không người lái được lưu thông trên đường phố).
Đáp án Câu 5 : C
Đáp án B.
Dẫn chứng: “If driverless cars became successful, millions of truck, bus, and taxi drivers would likely lose their jobs.” (Nếu những chiếc xe không người lái thành công, hàng triệu tài xế xe tải, xe buýt và taxi sẽ có thể mất việc). Các đáp án còn lại không chính xác hoặc không được nhắc đến như một lý do khiến nhiều người ngần ngại trước ý tưởng về xe không người lái.
Đáp án Câu 6 : A
Đáp án C.
Thông tin đưa ra trong các đáp án còn lại đều có thể được tìm thấy trong bài. Với đáp án C, không có thông tin cho thấy Google hoàn thành công nghệ cho xe không người lái vào năm 2012.
Đáp án Câu 7 : A
Đáp án B.
Dẫn chứng: “They may also use radar to detect other vehicles and avoid them when necessary.”
(Chúng cũng có thể sử dụng radar để phát hiện các phương tiện khác và tránh chúng khi cần thiết.)
them = other vehicles (phương tiện khác) => có thể hiểu là obstacles (những chướng ngại vật trên đường)
Đáp án Câu 8 : C
Đáp án D.
Malfunction: sự cố, trục trặc = a failure to work properly
Dẫn chứng: “If a hacker were somehow able to override the software system, they could cause accidents or malfunctions.” (Nếu một hacker bằng cách nào đó có thể ghi đè lên hệ thống phần mềm, họ có thể gây ra tai nạn hoặc sự cố.)
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.