[LỜI GIẢI] Although they are an inexpensive supplier of vitamins minera - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Although they are an inexpensive supplier of vitamins minera

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high quality protein, eggs also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes of heart disease. One egg yolk, in fact, contains a little more than two-thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has caused egg sales to plummet in recent years, which in turns has brought about the development of several alternatives to eating regular eggs. One alternative is to eat substitute eggs.These egg substitutes are not really eggs, but they look somewhat like eggs when they are cooked. They have the advantage of having lower cholesterol rates, and they can be scrambled or used in baking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling. A second alternative to regular eggs is a new type of egg, sometimes called “designer” eggs. These eggs are produced by hens that are fed low-fat diets consisting of ingredients such as canola oil, flax, and rice bran. In spite of their diets, however, these hens produce eggs that contain the same amount of cholesterol as regular eggs. Yet, the producers of these eggs claim that eating their eggs will not raise the blood cholesterol in humans.Eggs producers claim that their product has been portrayed unfairly. They cite scientific studies to back up their claim. And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed results. It may be that it is not the type of egg that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people. In fact, there is evidence that certain dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently, while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating 30 dietary fat will probably not help reduce the blood cholesterol level.

Câu 1: What is the main purpose of the passage?


A. To introduce the idea that dietary fat increases the blood cholesterol level.


B. To convince people to eat 'designer' eggs and egg substitutes.


C. To inform people about the relationship between eggs and cholesterol.


D. To persuade people that eggs are unhealthy and should not be eaten.

Câu 2: According to the passage, which of the following is a cause of heart diseases?


A. canola oil   


B. minerals


C. cholesterol


D. vitamins

Câu 3: What has been the cause for changes in the sale of eggs?


A. decreased production   


B. concerns about cholesterol


C. increasing price    


D. dietary changes in hens

Câu 4: According to the passage, one yolk contains approximately what fraction of the suggested daily limit for human consumption of cholesterol?


A. 1/2        


B.  1/3 


C. 3/4 


D. 2/3

Câu 5: The word 'portrayed' could best be replaced by which of the following?


A. studied


B. tested


C. destroyed


D. described

Câu 6: What is meant by the phrase “mixed results”?


A. The results are blended.      


B. The results are a composite of things.


C. The results are mingled together.      


D. The results are inconclusive.

Câu 7: According to the passage, egg substitutes cannot be used to make any of following types of eggs EXCEPT?


A. poached


B. fried


C. boiled


D. scrambled

Câu 8: According to the author, which of the following may reduce blood cholesterol?


A. reducing egg intake but not fat intake


B. increasing egg intake and fat intake


C. increasing egg intake but not fat intake   


D. decreasing egg intake and fat intake

1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: C

Giải chi tiết:

Mục đích chính của đoạn văn là gì?

A. Để giới thiệu ý tưởng rằng chất béo trong chế độ ăn uống làm tăng mức cholesterol trong máu.

B. Để thuyết phục mọi người ăn trứng 'thiết kế' và trứng thay thế.

C. Để thông báo cho mọi người về mối quan hệ giữa trứng và cholesterol.

D. Để thuyết phục mọi người rằng trứng không lành mạnh và không nên ăn

Chọn C

Đáp án câu 2 là: C

Giải chi tiết:

Theo đoạn văn, nguyên nhân nào sau đây là nguyên nhân gây ra bệnh tim?

A. dầu canola

B. khoáng chất

C. cholesterol

D. vitamin

Thông tin: Although they are an inexpensive supplier of vitamins, minerals, and high quality protein, eggs also contain a high level of blood cholesterol, one of the major causes of heart disease

Tạm dịch: Dù là nguồn cung cấp không đắt đỏ các vitamin, khoáng chất và hàm lượng protein cao, trứng còn chứa lượng lớn cholesterol, mộ trong những nguyên nhân chính của bệnh tim.

Chọn C

Đáp án câu 3 là: B

Giải chi tiết:

Nguyên nhân của sự thay đổi trong việc bán trứng là gì?

A. giảm sản xuất

B. lo ngại về cholesterol

C. tăng giá

D. thay đổi chế độ ăn ở gà mái

Thông tin: One egg yolk, in fact, contains a little more than two-thirds of the suggested daily cholesterol limit. This knowledge has caused egg sales to plummet in recent years, which in turns has brought about the development of several alternatives to eating regular eggs.

Tạm dịch: Một lòng đỏ trứng, trên thực tế, chứa ít hơn 2/3 lượng cholesterol yêu cầu hàng ngày. Điều này đã khiến cho doanh số bán trứng sụt giảm trong những năm gần đây, dần dần hình thành nên sự phsat triển của những loại thực phẩm thay thế cho việc ăn trứng thường xuyên.

Chọn B

Đáp án câu 4 là: D

Giải chi tiết:

Theo đoạn văn, một lòng đỏ chứa khoảng một phần giới hạn hàng ngày được đề xuất cho mức tiêu thụ cholesterol của con người?

A. 1/2

B. 1/3

C. 3/4

D. 2/3

Thông tin: One egg yolk, in fact, contains a little more that two-thirds of the suggested daily cholesterol limit

Tạm dịch: Trên thực tế, một lòng đỏ trứng chứa hơn hai phần ba giới hạn cholesterol hàng ngày được đề xuất.

Chọn D

Đáp án câu 5 là: D

Giải chi tiết:

Từ “potrayed” (miêu tả) có thể được thay thế bởi                  .

A. nghiên cứu

B. thử nghiệm

C. phá hủy

D. mô tả

Thông tin: Eggs producers claim that their product has been portrayed unfairly.

Tạm dịch: Các nhà sản xuất trứng cho rằng sản phẩm của họ đã được miêu tả không công bằng.

Chọn D

Đáp án câu 6 là: D

Giải chi tiết:

Cụm từ “mixed results” có nghĩa là gì?

A. Kết quả được pha trộn.

B. Kết quả là tổng hợp của sự vật.

C. Kết quả được trộn lẫn với nhau.

D. Kết quả không đưa đến kết luận cuối cùng.

Thông tin: And, in fact, studies on the relationship between eggs and human cholesterol levels have brought mixed results. It may be that it is not the type of egg that is the main determinant of cholesterol but the person who is eating the eggs. Some people may be more sensitive to cholesterol derived from food than other people.

Tạm dịch: Và, trên thực tế, các nghiên cứu về mối quan hệ giữa trứng và nồng độ cholesterol của con người đã mang lại kết quả không đưa đến kết luận cuối cùng. Nó được suy luận rằng không phải là loại trứng đó là các yếu tố quyết định chính của cholesterol mà là người đang ăn trứng quyết định điều đó. Một số người có thể nhạy cảm hơn với cholesterol có nguồn gốc từ thực phẩm hơn những người khác.

Chọn D

Đáp án câu 7 là: D

Giải chi tiết:

Theo đoạn văn, chất thay thế trứng không thể được sử dụng để tạo ra bất kỳ loại trứng nào sau đây NGOẠI TRỪ?

A. luộc

B. chiên

C. luộc

D. xào

Thông tin: They have the advantage of having low cholesterol rates, and they can be sceambled or used in banking. One disadvantage, however, is that they are not good for frying, poaching, or boiling

Tạm dịch: Tuy nhiên, có một bất lợi, chúng không tốt cho chiên, luộc, hoặc luộc chín.

Chọn D

Đáp án câu 8 là: D

Giải chi tiết:

Theo tác giả, cách nào sau đây có thể làm giảm cholesterol trong máu?

A. giảm lượng trứng nhưng không ăn chất béo

B. tăng lượng trứng và lượng chất béo

C. tăng lượng trứng nhưng không ăn chất béo

D. giảm lượng trứng và lượng chất béo

Thông tin: in fact, there is evidence that certainly dietary fats stimulate the body’s production of blood cholesterol. Consequently while it still makes sense to limit one’s intake of eggs, even designer eggs, it seems that doing this without regulating dietary far will probably not help reduce the blood cholesterol leve

Tạm dịch: thực tế, có bằng chứng cho rằng phàn nào thực phẩm béo kích thích sự sản xuất cholesterol trong máu trong cơ thể. Do đó, trong khi việc hạn chế lượng trứng ăn vào, ngay cả trứng thiết kế vẫn có ý nghĩa, có vẻ như làm điều này mà không điều chỉnh thực phẩm béo thì không giúp làm giảm mức cholesterol trong máu

Chọn D

Ý kiến của bạn