[LỜI GIẢI] Although noise commonly defined as unwanted sound is a widel - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Although noise commonly defined as unwanted sound is a widel

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 26 to 34.Although noise, commonly defined as unwanted sound, is a widely recognized form of pollution, it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable. Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss. Particularly in congested urban areas, the noise produced as a by-product of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it.Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection.Noise causes effects that the hearer cannot control and to which the body never becomes accustomed. Loud noises instinctively signal danger to any organism with a hearing mechanism, including human beings. In response, heartbeat and respiration accelerate, blood vessels constrict, the skin pales, and muscles tense. In fact, there is a general increase in functioning brought about by the flow of adrenaline released in response to fear, and some of these responses persist even longer than the noise, occasionally as long as thirty minutes after the sound has ceased.Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger. Recently, researchers have concluded that noise and our response may be much more than an annoyance. It may be a serious threat to physical and psychological health and well-being, causing damage not only to the ear and brain but also to the heart and stomach. We have long known that hearing loss is America’s number one nonfatal health problem, but now we are learning that some of us with heart disease and ulcers may be victims of noise as well. Fetuses exposed to noise tend to be overactive, they cry easily, and they are more sensitive to gastrointestinal problems after birth. In addition, the psychic effect of noise is very important. Nervousness, irritability, tension, and anxiety increase affecting the quality of rest during sleep, and the efficiency of activities during waking hours, as well as the way that we interact with each other.

Câu 1: Which of the following is the author’s main point?


A. Hearing loss is America’s number one nonfatal health problem.


B. Loud noises signal danger.


C. Noise may pose a serious threat to our physical and psychological health.


D.  The ear is not like the eye.

Câu 2: According to the passage, what is noise?  


A. A byproduct of technology.


B. Physical and psychological harm


C. Congestion.


D. Unwanted sound.

Câu 3: Why is noise difficult to measure?


A. All people do not respond to it in the same way.


B. It causes hearing loss.


C. It is unwanted.


D. People become accustomed to it.

Câu 4: The word congested in paragraph 1 could best be replaced by ___.  


A. hazardous


B. crowded


C. polluted


D. rushed

Câu 5: The word it in the first paragraph refers to ___.  


A. the quality of life


B. advancing technology


C. the noise


D. physical and psychological harm

Câu 6:  According to the passage, people respond to loud noises in the same way that they respond to ___.


A.  annoyance


B. danger


C. damage


D. disease

Câu 7: Look at the verb accelerate in paragraph 3. Which of the following is the closest in meaning to _____.        


A. decrease


B. alter


C.  increase


D. release

Câu 8: The phrase as well in paragraph 4 is closest in meaning to ___.  


A. after all


B. instead


C. also


D. regardless

Câu 9: It can be inferred from the passage that the eye ___.  


A. responds to fear


B. enjoys greater protection than the ear


C. increases functions


D. is damaged by noise

024.7300.7989
1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Câu nào sau đây là ý chính tác giải muốn gửi gắm?

A. Mất thính giác là vấn đề sức khỏe nhỏ ở Mỹ.

B. Tiếng ồn lớn báo hiệu sự nguy hiểm.

C. Tiếng ồn có thể gây ra một mối đe dọa nghiêm trọng đối với sức khoẻ thể chất và tâm lý của chúng ta.

D. Tai không giống như mắt. 

Đáp án câu 2 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Theo như đoạn văn, tiếng ồn là gì?

A. Sản phẩm phụ của công nghệ

B. Tác hại tâm lý và thể chất.

C. Sự đông đúc

D. Âm thanh không mong muốn

Dẫn chứng: Although noise, commonly defined as unwanted sound, is a widely recognized form of pollution.

Đáp án câu 3 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Tại sao âm thanh khó đo lường ?

A. Mọi người phản ứng với nó theo các cách khác nhau.

B. Nó gây ra bệnh mất thính giác.

C. Nó không được mong muốn.

D. Mọi người đã quen với nó.

Dẫn chứng: it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable.

Đáp án câu 4 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ “congested” ở đoạn 1 gần nghĩa với?

A. khó khăn

B.đông đúc

C.ô nhiễm

D. vội vàng.

congested = crowded (a): đông đúc 

Đáp án câu 5 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ “ it” ở đoạn 1 chỉ____?

A. chất lượng cuộc sống

B. công nghệ tiên tiến

C. âm thanh

D. tác hại tâm lý và thể chất.

Dẫn chứng: Particularly in congested urban areas, the noise produced as a by-product of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it.

Đáp án câu 6 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Theo đoạn văn, con người phản ứng với tiếng ồn lớn giống phản ứng với ______

A. sự khó chịu

B. nguy hiểm

C. tổn thất

D. căn bệnh

Dẫn chứng: Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger.

Đáp án câu 7 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ “ accelerate” ở đoạn 3 gần nghĩa với?

A. giảm

B. thay đổi

C. tăng

D. xoa dịu, tung ra

Đáp án câu 8 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ “as well as” ở đoạn 4 gần nghĩa với?

A. sau tất cả

B. thay vì

C. cũng, và

D. bất chấp

as well as = also = and

Đáp án câu 9 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Có thể suy ra từ đoạn văn rằng mắt thì ___

A. phản ứng với nỗi sợ

B. bảo vệ tốt hơn tai

C. tăng chức năng

D. bị tổn thương do tiếng ồn

Dẫn chứng: Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection.

 

Ý kiến của bạn