[LỜI GIẢI]             A language never stands still It is always - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

            A language never stands still It is always

            A language never stands still It is always

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 40.            A language never stands still. It is always changing and developing. These changes are rapid in primitive societies, but slow in advanced ones, because the invention of printing and the spread of education have fixed the traditional usage. The only important change that English has undergone since the early 16th century up to now is a large increase in its vocabulary. It is interesting to trace difference ways in which new words are invented. Let us take just two English words and see how they were made: “sandwich” and “television”.            “Sandwich”, which is now no longer an entirely English word, but also international, comes from the Earl of Sandwich (died in 1792), who invented the particular form of a quick meal so that he could go on gambling all through the night without stopping for dinner. Many names of things are in fact taken from the name of the first inventors, for example, the electrical term Watt and Volt.            “Television” is one of many new scientific words which are invented from old Greek and Latin words. “Tele” is Greek, meaning “far”, while “vision” comes from the Latin verb, meaning “to see”.

Câu 1: How long has English undergone an important change in its vocabulary?


A. For four centuries             


B. For five centuries   


C. For six centuries           


D. For three centuries

Câu 2: According to the passage, Volt was probably___________.


A. an electrician                


B. an Earl                    


C. a scientist                    


D. a TV presenter

Câu 3: The word "stands" in the first sentence means___________.


A. does not sit             


B. rises to the feet       


C. is in a certain condition    


D. remains without change

Câu 4: Why can’t language develop rapidly in advanced societies?


A. Because both education and printing have developed.    


B. Because the societies have stopped changing.                              


C. Because education has forced people to use the same language. 


D. Because printing has fixed education.

Câu 5: The invention of sandwich has something to do with__________.


A. gambling                       


B. work                                   


C. study                                


D. journey


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: B

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Tiếng Anh đã trải quả sự thay đổi quan trọng về từ vựng của nó được bao lâu rồi?

A. 4 thế kỷ                                                                 

B. 5 thế kỷ

C. 6 thế kỷ                                                                  

D. 3 thế kỷ

Thông tin: The only important change that English has undergone since the early 16th century up to now is a large increase in its vocabulary.

Đáp án: B

Đáp án câu 2 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Theo đoạn văn, Volt chắc chắn là ____________.

A. một thợ điện                                                          

B. một Bá tước          

C. một nhà khoa học                                                  

D. một người diễn thuyết trên truyền hình

Thông tin: Many names of things are in fact taken from the name of the first inventors, for example, the electrical term Watt and Volt.

Đáp án: A

Đáp án câu 3 là: D

Giải chi tiết:

Tạm dịch: stands: đứng im

A. không ngồi                                                            

B. đứng lên     

C. trong một trạng thái nhất định                               

D. giữ nguyên không thay đổi

Đáp án: D

Đáp án câu 4 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Tại sao ngôn ngữ không thể phát triển nhanh trong xã hội hiện đại?

A. Vì cả giáo dục và công nghệ in ấn đều phát triển.                                                

B. Vì xã hội không ngừng thay đổi.  

C. Vì giáo dục bắt buộc mọi người sử dụng ngôn ngữ giống nhau.                          

D. Vì công nghệ in ấn cố định giáo dục.

Thông tin: These chages are rapid in primitive societies, but slow in advanced ones, because the invention of printing and the spread of education have fixed the traditional usage.

Đáp án: A

Đáp án câu 5 là: A

Giải chi tiết:

Tạm dịch: Việc phát minh ra bánh sandwich có liên quan 

Kiến thức: đọc hiểu

Tạm dịch: Việc phát minh ra bánh sandwich có liên quan đến_________.

A. đánh bạc                            

B. làm việc                             

C. học tập                               

D. du lịch

Thông tin: “Sandwich”, which is now no longer an entirely English word, but aslo international, comes from the Earl of Sandwich (died in 1792), who invented the particular form of a quick meal so that he could go on gambling all through the night without stopping for dinner.

Đáp án: A

Ý kiến của bạn