Read the following passage and mark the letter A, B, C, and D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question.
The life of a Professional Gamer
Gordon Hayward has a pretty cool job – he plays basketball for the team Utah Jazz in the American National Basketball Association (NBA). But in his free time, he also works as a professional gamer, competing in StarCraft 2 tournaments. Even as a top – level athletes, Gordon is impressed with the amount of commitment needed for these competitions. “These guys are professionals”, he says. “They play this game for their job, so they take this as seriously as I take playing basketball for a living.”
Competitive gaming has been around for almost as long as video games themselves, but it’s only recently that people have started earning money from it. This is because companies sponsor gamers, and tournaments. The gaming industry is now worth about $6 billion, and it is growing every year. Michel Masquelier, President of IMG Media (one of the world’s largest entertainment companies), called gaming the number one activity in the world for men aged 18 to 24. Just as young people aspire to play in the NBA, many also dream of becoming professional gamer.
There are now big global tournaments like World Cyber Games and Major League Gaming Championships, where hundreds of gamers come to compete in popular game like StarCraft, WarCraft, Counterstrike, and the football game FIFA in front of an audience. The prize money in a tournament can reach a few million dollars.
One thing gamer, and athletes have in common is that they often play in teams. These “clans”, as gamers call them, usually play tournaments together and practise against one another. Professional gamers and their clans earn money through sponsorships, winning tournament, and teaching and training people to play video games better.
Like athletes, gamers must train long and hard to become the best at the game that they play. Most gamers only compete in one game, the same way that most professional athletes only play one sport. Adrian Kwong, a professional gamer, says that he usually practises StarCraft 2 for more than three hours a day. Some days he even plays for more than five hours. “To become a pro player, it takes determination, skill, and extensive practice,” says Katie Goldberg, who is vice – president of communications at Major’s League Gaming.
Gordon Hayward isn’t going to give up his basketball career anytime soon, but he says that athletes and gamers are not that different: “You have to train hard if you want to be the best, and that goes for everything, not just basketball. That also goes for video games like StarCraft”.
0Câu 11
What best describes the main idea of the passage?
A. More athletes are playing video games than ever before.
B.Professional gamers train and compete like athletes
C. While popular, video name sports are not real sports.
D. Professional gamer earn as much as athletes.
Câu 12
Why does the writer say in paragraph 1 that Gordon is impressed “even as a top – level athlete”?
A. Athletes enter lots of competitions as well.
B.Athletes don't have time to play video game.
C. Athletes generally don't like playing video games.
D. Athletes are used to training long and hard.
Câu 13
Why does the passage say gamers have recently started earning money?
A. Companies now sponsor gamers and competitions.
B.Gamers now work for video game companies
C. Competitive gaming is very new.
D. Young people pay to watch their favourite gamers.
Câu 14
What is a "clan"?
A. a team of gamers
B.a gamer who no longer competes
C. a club for fans of gamers
D. a person who is new to gaming
Câu 15
Which is true about gaming tournaments?
A. Fans watch gamers as they play
B.Winners receive trophies, but not money
C. Only the lop gamers compete.
D. Gamers play from their homes.
Câu 16
Professional gamers like Adrian Kwong _________.
A. do some physical exercise to help their gaming.
B.compete in many different games
C. practise for many hours a day
D. take part in gaming competitions on their own
Câu 17
The word “everything” in the last paragraph refers to ____
A. any tournament
B.any sport
C. any gamer
D. any game
Câu 18
The purpose of the final paragraph is to show____.
A. how athletes and gamers are the same
B.how athletes and gamers are different
C. why Gordon Hayward plays video games like StarCraft 2.
D. why Gordon Hayward chooses basketball over video games.
Đáp án C.
Dẫn chứng: “Like athletes, gamers must train long and hard to become the best at the game that they play. Most gamers only compete in one game, the same way that most professional athletes only play one sport.”
(Giống như các vận động viên, các game thủ phải tập luyện lâu dài và chăm chỉ để trở thành người giỏi nhất trong trò chơi mà họ chơi. Hầu hết các game thủ chỉ thi đấu trong một trò chơi, giống như cách mà hầu hết các vận động viên chuyên nghiệp chỉ chơi một môn thể thao.)
Đáp án Câu 12 : D
Đáp án A.
Dẫn chứng: “Like athletes, gamers must train long and hard to become the best at the game that they play. Most gamers only compete in one game, the same way that most professional athletes only play one sport.”
(Giống như các vận động viên, các game thủ phải tập luyện lâu dài và chăm chỉ để trở thành người giỏi nhất trong trò chơi mà họ chơi. Hầu hết các game thủ chỉ thi đấu trong một trò chơi, giống như cách mà hầu hết các vận động viên chuyên nghiệp chỉ chơi một môn thể thao.)
Đáp án Câu 13 : A
Đáp án D.
Dẫn chứng: “Competitive gaming has been around for almost as long as video games themselves, but it’s only recently that people have started earning money from it. This is because companies sponsor gamers and tournaments.
(Cạnh tranh trong chơi game đã có từ lâu như chính trò chơi điện tử, nhưng chỉ gần đây mọi người mới bắt đầu kiếm tiền từ nó. Điều này là do các công ty tài trợ cho các game thủ và các giải đấu.)
Đáp án Câu 14 : A
Đáp án B.
Dẫn chứng: “One thing gamer, and athletes have in common is that they often play in teams. These “clans”, as gamers call them, usually play tournaments together and practise against one another.”
(Một điều mà game thủ và các vận động viên có điểm chung là họ thường chơi theo đội. Những “clans” (người trong đội), như các game thủ gọi họ, thường chơi các giải đấu cùng nhau và luyện tập với nhau.)
Đáp án Câu 15 : A
Đáp án D.
Dẫn chứng: “…where hundreds of gamers come to compete in popular game like StarCraft, WarCraft, Counterstrike, and the football game FIFA in front of an audience.”
(…. nơi hàng trăm game thủ đến thi đấu trong các trò chơi nổi tiếng như StarCraft, WarCraft, Counterstrike và trò chơi bóng đá FIFA trước khán giả.)=> khán giả xem họ chơi.
Đáp án Câu 16 : C
Đáp án C.
Dẫn chứng: “Adrian Kwong, a professional gamer, says that he usually practises StarCraft 2 for more than three hours a day. Some days he even plays for more than five hours.”
(Adrian Kwong, một game thủ chuyên nghiệp, nói rằng anh ta thường luyện tập StarCraft 2 hơn ba giờ mỗi ngày. Có những ngày anh ấy thậm chí còn chơi hơn năm giờ.) => luyện tập nhiều giờ 1 ngày
Đáp án Câu 17 : D
Đáp án D.
Dẫn chứng: “You have to train hard if you want to be the best, and that goes for everything, not just basketball. That also goes for video games like StarCraft”.
(Bạn phải tập luyện chăm chỉ nếu muốn trở thành người giỏi nhất, và điều đó phù hợp với bất kì trò chơi nào, không chỉ là bóng rổ. Điều đó cũng áp dụng cho các trò chơi video như StarCraft.)
Đáp án Câu 18 : A
Đáp án A. Xuyên suốt cả đoạn, tác giả luôn so sánh sự giống nhau giữa game thủ và vận động viên
Dẫn chứng xuyên suốt cả bài: “Just as young people aspire to play in the NBA, many also dream of becoming professional gamer.” (Cũng giống như những người trẻ khao khát được chơi ở NBA, nhiều người cũng mơ ước trở thành chuyên nghiệp game thủ.)
“One thing gamer, and athletes have in common is that they often play in teams.” (Một điều mà game thủ và các vận động viên có điểm chung là họ thường chơi theo đội.)
“Like athletes, gamers must train long and …” (Giống như các vận động viên, các game thủ phải tập luyện lâu dài và…)
“but he says that athletes and gamers are not that different…” (… nhưng anh nói rằng các vận động viên và game thủ không có gì khác biệt.)
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .