Read the following passage and mark the letter A, B, C, and D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question
No more Polar Bears?
We all know that the Earth is getting warmer and warmer. This problem is called “global warming”. We also know that global warming is causing a lot of problems. Oceans levels are getting higher and higher. Because ocean levels are getting higher, storm are getting stronger and stronger. This list of problems goes on and on.
Animals are suffering a lot because of global warming. Polar bears are suffering more than most animals. This is because polar bears live in the North Pole. In the North Pole, global warming is making ice melt. Polar bears hunt from large pieces of floating ice. They jumps off the ice and hunt for food. Polar bears have to swim ad find these floating pieces of ice. These day, they have to swim farther to find the floating ice. Many of them don’t have enough energy. They get too tired, and they die in the water.
Polar bears are suffering because of other problems, too. Pollution makes their water dirty. Many countries go to the North Pole to look for oil and gas, and they damage the environment of the bears. In addition, when ships sail through the North Pole, they cause a lot of damage. Finally, people hunt and kill too many polar bears. However, melting ice is definitely the biggest problem.
Right now, there are about 25 000 polar bears in the world. If global warming continues, there may be only about 12 000 in the year 20150. By the year 2080, that number might be much smaller.
It is important to study polar bears. When we learn about polar bears, we also learn about the health of the North Pole. If polar bears are doing well, then the environment in the North Pole is probably healthy. If polar bears are suffering, then there are probably serious problems in the North Pole.
Right now, governments around the world are working to help polar bears. There are new laws that protect polar bears. However, if global warming continues to get worse, polar bears may disappear forever.
0Câu 11
Which of the following has the same meaning as the last sentence of the first paragraph?
A. Global warming doesn't make any other problems.
B.
C.
D.
Câu 12
Why do polar bears have to swim farther?
A. They have to get away from people.
B.They have to find cleaner water.
C. They have to find floating ice
D. They have to look for other bears
Câu 13
Why is it important to study polar bears?
A. Polar bears tell us whether the North Pole is healthy or not.
B.Polar bears help us stop ice from melting
C. Polar bears tell us if there is oil nearby.
D. Polar bears are the world’s most important animal.
Câu 14
The word “this” in paragraph 2 refers to ____.
A. global warming
B.floating ice
C. the situation
D. ice melting
Câu 15
The word “dirty” in paragraph 3 is closest in meaning to ___
A. salty
B.polluted
C. fresh
D. melted
Câu 16
What is the biggest problem for polar bears?
A. Melting ice
B.Ships sailing through the North Pole
C. People hunting polar bears
D. More countries looking for oil
Câu 17
Which of the following is true according to the passage?
A. According to studies, polar bears will become extinct soon.
B.Polar bears cannot swim well.
C. Polar bears are regarded as an indicator of the North Pole’s environment.
D. Polar bears live on food from floating ice.
Đáp án D.
Thông tin ở đoạn 1: “This problem is called “global warming”. We also know that global warming is causing a lot of problems.” (Vấn đề này được gọi là nóng lên toàn cầu. Chúng ta cũng biết rằng sự nóng lên toàn cầu đang gây ra rất nhiều vấn đề.)
Đáp án Câu 12 : C
Đáp án C.
Thông tin ở đoạn 1: “Polar bears hunt from large pieces of floating ice. They jump off the ice and hunt for food. Polar bears have to swim and find these floating pieces of ice. These days, they have to swim farther to find the floating ice.”
(Gấu Bắc Cực săn mồi từ những tảng băng trôi lớn. Chúng nhảy ra khỏi băng và săn thức ăn. Gấu Bắc Cực phải bơi và tìm những mảnh băng trôi nổi này. Những ngày này, chúng phải bơi xa hơn để tìm thấy băng trôi.)
Đáp án Câu 13 : A
Đáp án B.
Thông tin ở đoạn cuối: “It is important to study polar bears. When we learn about polar bears, we also learn about the health of the North Pole.” (Nghiên cứu gấu Bắc Cực rất quan trọng. Khi chúng ta tìm hiểu về gấu Bắc Cực, chúng ta cũng tìm hiểu về hiện trạng của Bắc Cực.)
Đáp án Câu 14 : C
Đáp án B.
Thông tin: “Animals are suffering a lot because of global warming. Polar bears are suffering more than most animals. This is because polar bears live in the North Pole.” (Động vật đang phải chịu đựng rất nhiều vì sự nóng lên toàn cầu. Gấu Bắc cực đang chịu đựng nhiều hơn hầu hết các loài động vật. Điều này là do gấu Bắc cực sống ở Bắc Cực.)
“This” ý nói tình huống “Gấu Bắc cực đang chịu đựng nhiều hơn hầu hết các loài động vật”
Đáp án Câu 15 : B
Đáp án B.
Thông tin: “Pollution makes their water dirty. Many countries go to the North Pole to look for oil and gas, and they damage the environment of the bears” (Ô nhiễm làm cho nguồn nước của chúng bẩn. Nhiều quốc gia đến Bắc Cực để tìm kiếm dầu và khí đốt, và họ phá hủy môi trường của những con gấu.)
Đáp án Câu 16 : A
Đáp án D.
Thông tin: “However, melting ice is definitely the biggest problem.” (Tuy nhiên, băng tan chắc chắn là vấn đề lớn nhất.)
Đáp án Câu 17 : C
Đáp án A.
Thông tin ở đoạn cuối: “It is important to study polar bears. When we learn about polar bears, we also learn about the health of the North Pole. If polar bears are doing well, then the environment in the North Pole is probably healthy. If polar bears are suffering, then there are probably serious problems in the North Pole.” (Nghiên cứu về gấu bắc cực là quan trọng. Khi chúng ta tìm hiểu về gấu Bắc cực, chúng ta cũng tìm hiểu về hiện trạng của Bắc Cực. Nếu gấu Bắc cực đang làm tốt, thì môi trường ở Bắc Cực có lẽ là lành mạnh. Nếu gấu Bắc cực đang đau khổ, thì có lẽ có vấn đề nghiêm trọng ở Bắc Cực.) => chỉ số đánh giá môi trường ơ bắc cực.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.