[LỜI GIẢI] According to anthropologists people in pre-industrial societ - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

According to anthropologists people in pre-industrial societ

According to anthropologists people in pre-industrial societ

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.According to anthropologists, people in pre-industrial societies spent 3 to 4 hours per day or about 20 hours per week doing the work necessary for life. Modern comparison of the amount of work performed per week, however, began with the Industrial Revolution (1760-1840) when 10 to 12-hour workdays with six workdays per week were the norm. Even with extensive time devoted to work, however, both incomes and standards of living were low. As incomes rose near the end of the Industrial Revolution, it became increasingly common to treat Saturday afternoons as a half-day holiday. The half- day holiday had become standard practice in Britain by the 1870s, but did not become common in the United States until the 1920s. In the United States, the first third of the twentieth century saw the workweek move from 60 hours per week to just under 50 hours by the start of the 1930s. In 1914 Henry Ford reduced daily work hours at his automobile plants from 9 to 8. In 1926 he announced that henceforth his factories would close for the entire day on Saturday. At the time, Ford received criticism from other firms such as United States Steel and Westinghouse, but the idea was popular with workers. The Depression years of the 1930s brought with them the notion of job sharing to spread available work around; the workweek dropped to a modem low for the United States of 35 hours. In 1938 the Fair Labor Standards Act mandated a weekly maximum of 40 hours to begin in 1940, and since that time the 8-hour day, 5-day workweek has been the standard in the United States. Adjustments in various places, however, show that this standard is not immutable. In 1987, for example, German metalworkers struck for and received a 37.5-hour workweek; and in 1990 many workers in Britain won a 37-hour week. Since 1989, the Japanese government has moved from a 6 to a 5-day workweek and has set a national target of 1,800 work hours per year for the average worker. The average amount of work per year in Japan in 1989 was 2,088 hours per worker, compared to 1,957 for the United States and 1,646 for France.

Câu 1: What does the passage mainly discuss?  


A. Why people in preindustrial societies worked few hours per week


B. Changes that have occurred In the number of hours that people work per week


C. A comparison of the number of hours worked per year in several industries


D. Working conditions during the Industrial Revolution

Câu 2: Compared to preindustrial times, the number of hours in the workweek in the nineteenth century


A. remained constant     


B. decreased slightly


C. decreased significantly 


D. increased significantly

Câu 3: The word "henceforth" in line 11 is closest in meaning to


A. in the end     


B. for a brief period   


C. from that time on     


D. on occasion

Câu 4: The "idea" mentioned in line 13 refers to  


A. the 60-hour workweek


B. the reduction in the cost of automobiles


C. the reduction in the workweek at some automobile factories


D. the criticism of Ford by United States Steel and Westinghouse

Câu 5: What is one reason for the change in the length of the workweek for the average worker in the United States during the 1930's?  


A. Several people sometimes shared a single job.


B. Labor strikes in several countries influenced labor policy in the United states.


C. Several corporations increased the length of the workweek.


D. The United States government instituted a 35-hour workweek.

Câu 6: Which of the following is mentioned as one of the purposes of the Fair Labor Standards Art of 1938?


A. To discourage workers from asking for increased wages


B. To establish a limit on the number of hours in the workweek    


C. To allow employers to set the length of the workweek for their workers


D. To restrict trade with countries that had a long workweek

Câu 7: The word "immutable" in line 18 is closest in meaning to


A. unmatched   


B. irregular     


C. unnecessary    


D. unchangeable


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Đoạn văn chủ yếu thảo luận gì?

A. Tại sao người dân trong các xã hội tiền công nghiệp làm việc vài giờ mỗi tuần

B. Những thay đổi đã diễn ra với số giờ mà mọi người làm việc mỗi tuần

C. So sánh số giờ làm việc một năm trong một số ngành công nghiệp

D. Điều kiện làm việc trong Cách mạng Công nghiệp

Đáp án:B

Đáp án câu 2 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

So với thời kỳ tiền công nghiệp, số giờ trong tuần làm việc trong thế kỷ XIX

A. không đổi

B. giảm nhẹ

C. giảm đáng kể

D. tăng lên đáng kể

Thông tin: Modern comparison of the amount of work performed per week, however, began with the Industrial Revolution (1760-1840) when 10 to 12-hour workdays with six workdays per week were the norm.

Đáp án:D

Đáp án câu 3 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "henceforth" ở dòng 11 gần nhất có nghĩa là

A. cuối cùng

B. trong một khoảng thời gian ngắn

C. từ thời điểm đó trở đi

D. thỉnh thoảng, nhân dịp

"henceforth" = from that time on: từ đó trở đi

In 1926 he announced that henceforth his factories would close for the entire day on Saturday.

Năm 1926, ông tuyên bố rằng từ nay các nhà máy của ông sẽ đóng cửa vào ngày thứ bảy.

Đáp án:C

Đáp án câu 4 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích:

 “Ý tưởng” được đề cập trong dòng 13 đề cập đến

A. tuần làm việc 60 giờ

B. giảm chi phí ô tô

C. giảm thời gian làm việc tại một số nhà máy ô tô

D. những lời chỉ trích Ford của United States Steel và Westinghouse

Thông tin: In 1914 Henry Ford reduced daily work hours at his automobile plants from 9 to 8. In 1926 he announced that henceforth his factories would close for the entire day on Saturday. At the time, Ford received criticism from other firms such as United States Steel and Westinghouse, but the idea was popular with workers.

(Năm 1914 Henry Ford giảm số giờ làm việc hàng ngày tại nhà máy ô tô của ông từ 9 xuống 8. Năm 1926, ông tuyên bố rằng từ nay các nhà máy của ông sẽ đóng cửa vào ngày thứ bảy. Vào thời điểm đó, Ford nhận được những lời chỉ trích từ các hãng khác như United States Steel và Westinghouse, nhưng ý tưởng này lại phổ biến với người lao động.)

Đáp án:C

Đáp án câu 5 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Một lý do để thay đổi thời lượng của tuần làm việc đối với một công nhân trung bình ở Hoa Kỳ trong những năm 1930 là gì?

A. Một số người đôi khi chia sẻ một công việc duy nhất.

B. Lao động đình công ở một số nước ảnh hưởng đến chính sách lao động ở Hoa Kỳ.

C. Một số tập đoàn tăng thời lượng làm việc trong tuần.

D. Chính phủ Hoa Kỳ thiết lập một tuần làm việc 35 giờ.

Thông tin: The Depression years of the 1930s brought with them the notion of job sharing to spread available work around; the workweek dropped to a modem low for the United States of 35 hours.

Đáp án:A

Đáp án câu 6 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích:

Điều nào sau đây được đề cập như là một trong những mục đích của Đạo luật Tiêu chuẩn Lao động Công bằng năm 1938?

A. Để ngăn cản người lao động đòi tăng lương

B. Để thiết lập một giới hạn về số giờ trong tuần làm việc

C. Cho phép nhà tuyển dụng ấn định thời gian làm việc trong tuần cho công nhân

D. Để hạn chế thương mại với các nước có tuần làm việc dài

Thông tin: In 1938 the Fair Labor Standards Act mandated a weekly maximum of 40 hours to begin in 1940, and since that time the 8-hour day, 5-day workweek has been the standard in the United States.

Đáp án:B

Đáp án câu 7 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích:

Từ "immutable" trong dòng 18 có ý nghĩa gần nhất với

A. không sánh kịp

B. đột xuất

C. không cần thiết

D. không thay đổi

"immutable" = unchangeable: bất biến, không thay đổi

Adjustments in various places, however, show that this standard is not immutable.

Tuy nhiên, điều chỉnh ở những nơi khác nhau, cho thấy tiêu chuẩn này không phải là bất biến.

Đáp án:D

Ý kiến của bạn