Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. The handling and delivery of mail has always been a serious business, underpinned by the trust of the public in requiring timeliness, safety, and confidentiality. After early beginnings using horseback and stagecoach, and although cars and trucks later replaced stagecoaches and wagons, the Railway Mail Service still stands as one of America’s most resourceful and exciting postal innovations. This service began in 1832, but grew slowly until the Civil War. Then from 1862, by sorting the mail on board moving trains, the Post Office Department was able to decentralize its operations as railroads began to crisscross the nation on a regular basis, and speed up mail delivery. This service lasted until 1974. During peak decades of service, railway mail clerks handled 93% of all non-local mail and by 1905 the service had over 12,000 employees.Railway Post Office trains used a system of mail cranes to exchange mail at stations without stopping. As a train approached the crane, a clerk prepared the catcher arm which would then snatch the incoming mailbag in the blink of an eye. The clerk then booted out the outgoing mailbag. Experienced clerks were considered the elite of the Postal Service’s employees, and spoke with pride of making the switch at night with nothing but the curves and feel of the track to warn them of an upcoming catch. They also worked under the greatest pressure and their jobs were considered to be exhausting and dangerous. In addition to regular demands of their jobs they could find themselves the victims of train wrecks and robberies.As successful as it was, “mail-on-the-fly” still had its share of glitches. If they hoisted the train’s catcher arm too soon, they risked hitting switch targets, telegraph poles or semaphores, which would rip the catcher arm off the train. Too late, and they would miss an exchange.
Câu 1: Which of the following can be inferred from the first paragraph?
A. A. There was a high turnover of railway mail clerks.
B. B. The development of the mail roads during the second half of the 19th century enabled Post Office Department to focus on timeliness.
C. C. The Post Office Department was more concerned about speeding up mail delivery than the safety of its clerks.
D. D. Mail was often lost or damaged as it was exchanged on the mail crane.
Câu 2: The word “elite” in the second paragraph is closest in meaning to___________.
A. A. majority
B. B. superior
C. C. more capable
D. D. leader
Câu 3: What does the passage mainly discuss?
A. A. How the mail cranes exchanged the mail.
B. B. Improvements in mail handling and delivery.
C. C. How Post Office Trains handled the mail without stopping.
D. D. The skills of experienced clerks.
Câu 4: According to the passage, the Railway Mail Service commenced in_________.
A. A. 1874
B. B. 1842
C. C. 1832
D. D. 1905
Câu 5: The word “glitches” in the third paragraph can be replaced by________.
A. A. accidents
B. B. blames
C. C. advantages
D. D. problems
Câu 6: Which of the following is TRUE according to the passage?
A. A. The clerk booted out the outgoing mailbag before snatching the incoming bag.
B. B. Clerks couldn’t often see what they were doing.
C. C. The Railway Mail clerk's job was considered elite because it was safe and exciting.
D. D. Despite their success, railway mail clerks only handled a small proportion of all non-local mail.
Câu 7: The public expects the following three services in handling and delivery of mail except___.
A. A. safety
B. B. accuracy
C. C. confidentiality
D. D. timeliness
Giải chi tiết:
Giải thích: Câu nào sau đây được đề cập trong đoạn 1?
A. Có một lượng lớn các nhân viên thư tín đường sắt.
B. Sự phát triển của đường bưu điện trong nửa sau của thế kỷ 19 cho phép Sở Bưu điện tập trung vào tính kịp thời.
C. Cục Bưu điện quan tâm đến việc đẩy nhanh việc chuyển phát thư hơn là sự an toàn của các nhân viên.
D. Thư thường bị mất hoặc hư hỏng vì nó đã được trao đổi trên cần cẩu
Thông tin : Then from 1862, by sorting the mail on board moving trains, the Post Office Department was able to decentralize its operations as railroads began to crisscross the nation on a regular basis, and speed up mail delivery.
Tạm dịch : Sau đó từ năm 1862, bằng việc lựa chọn gửi thư trên đoàn tàu chuyển động, bộ Bưu cục đã có thể phân phối hoạt động của nó bằng đường sắt để bắt đầu đi chéo qua quốc gia một cách thường xuyên, và tăng tốc độ giao thư. Dịch vụ này kéo dài đến năm 1974.
Đáp án B
Đáp án câu 2 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Từ “elite” trong đoạn 2 có nghĩa là ___________.
“elite” : "ưu tú, xuất sắc”
A. majority : đa số
B. superior : xuất sắc
C. more capable : có khả năng
D. leader : lãnh đạo
=> elite = superior
Đáp án B
Đáp án câu 3 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Đoạn văn chủ yếu bàn về gì?
A. Cần cẩu gửi thư trao đổi như thế nào
B.Sự cải thiện của việc xử lý và giao thư
C. Tàu gửi thư xử lý thư mà không dừng lại như thế nào.
D. kỹ năng của nhân viện có kinh nghiệm.
Đáp án B
Đáp án câu 4 là: CGiải chi tiết:
Giải thích: Theo đoạn văn, Dịch vụ Thư tín Đường sắt bắt đầu vàn năm _________.
A. 1874
B. 1842
C. 1832
D. 1905
Thông tin : After early beginnings using horseback and stagecoach, and although cars and trucks later replaced stagecoaches and wagons, the Railway Mail Service still stands as one of America’s most resourceful and exciting postal innovations. This service began in 1832, but grew slowly until the Civil War.
Tạm dịch : Sau sự bắt đầu sớm dùng cưỡi ngựa và xe ngựa bốn bánh, và mặc dù xe ô tô và xe tải ngay sau đó đươc thay thế xe ngựa và xe bò, Dịch vụ Thư tín Đường sắt vẫn đứng vững là một trong những sự đổi mới tốt nhất và gửi thư thú vị nhất. Dịch vụ này bắt đầu năm 1832, nhưng phát triển chậm cho đến khi xảy ra nội chiến.
Đáp án C
Đáp án câu 5 là: AGiải chi tiết:
Giải thích: Từ “glitches” trong đoạn 3 có thể thay thế bằng ___________.
Glitch : sự cố nhỏ
A. accidents : sự cố
B. blames : mắng
C. advantages : thuận tiện
D. problems : vấn đề
=> accidents = glitches.
Đáp án A
Đáp án câu 6 là: AGiải chi tiết:
Giải thích: Câu nào sau đây đúng theo đoạn văn?
A. Nhân viên sau đó lấy ra những giỏ thư đi ra trước khi trước khi lấy túi đi.
B. Nhân viên không thể thấy chúng làm gì.
C. Công việc của nhân viên Dịch vụ Thư tín Đường sắt đã được coi là an toàn và thú vị.
D. Mặc dù thành công của họ, nhân viên thư tín đường sắt chỉ xử lý một tỷ lệ nhỏ các thư nước ngoài.
Thông tin : - The clerk then booted out the outgoing mailbag. Experienced clerks were considered the elite of the Postal Service’s employees, and spoke with pride of making the switch at night with nothing but the curves and feel of the track to warn them of an upcoming catch. They also worked under the greatest pressure and their jobs were considered to be exhausting and dangerous. In addition to regular demands of their jobs they could find themselves the victims of train wrecks and robberies.
- During peak decades of service, railway mail clerks handled 93% of all non-local mail and by 1905 the service had over 12,000 employees.
Tạm dịch : - Nhân viên sau đó lấy ra những giỏ thư đi ra. Những nhân viên có kinh nghiệm được xem là người xuất sắc trong đội ngũ nhân viên Dịch vụ Gửi thư, và nói với sự tự hào về chuyển đổi vào ban đêm với không có gì, nhưng các đường cong và cảm giác của các theo dõi để cảnh báo họ về một vụ bắt kịp thời. Họ cũng làm việc dưới áp lực lớn nhất và công việc của họ đã được coi là kiệt sức và nguy hiểm. Ngoài các yêu cầu thường xuyên của công việc của họ, họ có thể tìm thấy chính mình là nạn nhân của các cuộc đào tẩu và cướp bóc.
- Suốt hàng thế kỷ cao điểm của dịch vụ, thư ký thư tín đường sắt xử lý 93% tổng số thư ngoài nước và vào năm 1905 dịch vụ đã có hơn 12.000 nhân viên.
Đáp án A
Đáp án câu 7 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Cộng đồng hy vọng ba dịch vụ sau đây trong việc xử lý và gửi thư ngoại trừ___.
A. safety : an toàn
B. accuracy : tính chính xác
C. confidentiality : sự bí mật
D. timeliness : yêu cầu đúng lúc
Thông tin : The handling and delivery of mail has always been a serious business, underpinned by the trust of the public in requiring timeliness, safety, and confidentiality.
Tạm dịch : Bốc dỡ hàng hóa và vận chuyển thư đã luôn luôn là một việc kinh doanh nghiêm túc, được củng cố bởi lòng tin của mọi người vào việc yêu cầu đúng lúc, an toàn và sự bí mật.
Đáp án B
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.