[LỜI GIẢI] Today’s cars are smaller safer cleaner and more economical t - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

Today’s cars are smaller safer cleaner and more economical t

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 43.Today’s cars are smaller, safer, cleaner and more economical than their predecessors, but the car of the future will be far more pollution-free than those on the road today. Several new types of automobile engines have already been developed that run on alternative sources of power, such as electricity, compressed natural gas, methanol, steam, hydrogen, propane.Electricity, however, is the only zero-emission option presently available. Although electric vehicles will not be truly practical until a powerful, compact battery or another dependable source of current is available, transportation expects foresee a new assortment of electric vehicles entering everyday life: shorter-range commuter electric cars, three-wheeled neighbourhood cars, electric deliver vans, bikes, and trolleys.As automakers work to develop practical electric vehicles, urban planners and utility engineers are focusing on infrastructure systems to support and make the best use of the new cars. Public charging facilities will need to be as common as today’s gas stations. Public parking spots on the street or in commercial lots will need to be equipped with devices that allow drivers to charge their batteries while they stop, dine, or attend a concert. To encourage the use of electric vehicles, the most convenient parking in transportation centres might be reserved for electric cars.Planners foresee electric shuttle buses, trains and neighbourhood vehicles all meeting at transit centres that would have facilities for charging and renting. Commuters will be able to rent a variety of electric cars to suit their needs: light trucks, one-person three wheelers, small cars, or electric/gasoline hybrid cars for longer trips, which is no doubt take place on automated freeways capable of handling five times number of vehicles that can be carried by a freeway today.

Câu 1: The following electric vehicles are all mentioned in the passage EXCEPT........


A. trolleys


B. trains


C. vans


D. planes

Câu 2: In the second paragraph the author implies that.......


A. everyday life will stay such the same in the future.


B. a dependable source of electric energy will eventually be developed.


C. electric vehicles are not practical for the future.


D. a single electric vehicle will eventually replace several modem transportation.

Câu 3: According to the passage, public parking lots in the future will be......


A.  more convenient than they are today.   


B. much larger than they are today.


C. equipped with charging devices.     


D. as common as today’s gas stations

Câu 4: The passage would most likely be followed by details about.......


A. electric shuttle buses 


B. pollution restitutions in the future.


C. the neighbourhood of the future.


D. automated freeways.

Câu 5: The author’s purpose in the passage is to........
 


A. narrate a story about alternative energy vehicles.


B.  describe the possibilities for transportation in the future.


C. support the invention of electric cars.


D. criticize conventional vehicles.

Câu 6: The word “compact” in the second paragraph is closest meaning to......


A. concentrated


B. inexpensive


C. long-range      


D. squared

Câu 7: The word “charging” in this passage refer to.......


A. lightening


B. electricity


C. parking


D. credit cards

Câu 8: It can be inferred from the passage that..........


A.  electricity is the best alternative source of power as it is almost free of pollution.


B. the present electric engines are the best option as being practical.


C. the present cars are more economical than their future generation.


D. many new types of practical electric engines have been developed.

024.7300.7989
1800.6947free


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích: Phương tiện điện sau đây tất cả đều đươc đề cập đến trong bài trừ....

A. trolleys : xe đẩy

B. trains : tàu hỏa

C. vans : xe tải

D. planes : máy bay

Thông tin : [..] shorter-range commuter electric cars, three-wheeled neighbourhood cars, electric deliver vans, bikes, and trolleys.Planners foresee electric shuttle buses, trains and neighbourhood vehicles all meeting at transit centres that would have facilities for charging and renting.

Tạm dịch : [..] xe ô tô điện di chuyển ngắn, ô tô ba bánh chạy trong khu vực, xe tải điện, xe đạp và xe đẩy.Các nhà dự đoán nhìn trước rằng xe buýt điện chạy tuyến đường ngắn, xe lửa và xe chạy trong khu vực tất cả các cuộc họp tại các trung tâm chuyển tiếp mà có thể có các cơ sở để tính phí và thuê.

Đáp án D

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích: Trong đoạn văn 2 tác giả ngụ ý rằng ...

A. Mỗi ngày cuộc sống sẽ giống với tương lai

B. Một nguồn năng lượng khác đáng tin cậy cuối cùng sẽ được phát triển

C. Phương tiện điện không thực tế đối với tương lai

D. Một phương tiện điện cuối cùng sẽ that thế vài phương tiện giện đại.

Thông tin : Although electric vehicles will not be truly practical until a powerful, compact battery or another dependable source of current is available, transportation expects foresee a new assortment of electric vehicles entering everyday life: shorter-range commuter electric cars, three-wheeled neighbourhood cars, electric deliver vans, bikes, and trolleys.

Tạm dịch : Mặc dù phương tiện đi bằng điện sẽ không thực sự thực tế cho đến khi có pin mạnh mẽ và chắc chắn hay nguồn đáng tin cậy khác hiện có sẵn,những phương tiện giao thông hy vọng rằng nhìn trước được một loại phương tiện bằng điện đi vào cuộc sống hằng ngày : xe ô tô điện di chuyển ngắn, ô tô ba bánh chạy trong khu vực, xe tải điện, xe đạp và xe đẩy.

Đáp án B

Đáp án câu 3 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích: Theo đoạn văn, các điểm đậu xe công cộng trong tương lai sẽ ....

A. tiện lợi hơn bây giờ

B. Rộng hơn bây giờ

C. Được trang bị thiết bị thu phí                    

D. phổ biến như các trạm xăng ngày nay

Thông tin : Public charging facilities will need to be as common as today’s gas stations. Public parking spots on the street or in commercial lots will need to be equipped with devices that allow drivers to charge their batteries while they stop, dine, or attend a concert. To encourage the use of electric vehicles, the most convenient parking in transportation centres might be reserved for electric cars.

Tạm dịch : Các cơ sở điện công cộng sẽ cần phải được phổ biến như các trạm xăng ngày nay. Các điểm đậu xe công cộng trên đường phố hoặc trong các khu thương mại sẽ cần phải được trang bị các thiết bị cho phép người lái sạc pin trong khi họ dừng lại, ăn cơm trưa hoặc tham dự một buổi hòa nhạc. Để khuyến khích việc sử dụng xe điện, bãi đậu xe tiện lợi nhất ở trung tâm vận chuyển sẽ được dành riêng cho xe điện.

Đáp án C

Đáp án câu 4 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích: Đoạn văn hầu như theo những chi tiết về ... A. xe buýt điện chạy tuyến đường ngắn

B. Sự ô nhiễm trở lại trong tương lai

C. Khu vực trong tương lai

D. đường cao tốc không thu phí

Đáp án D

Đáp án câu 5 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích: Mục đích của tác giả trong đoạn văn là ...

A. kể lại câu chuyện về các phương tiện dùng năng lượng thay thế.

B. Miêu tả khả năng phương tiện giao thông  trong tương lai

C. ủng hộ sáng chế xe ô tô điện

D. Phê bình những phương tiện thông thường

Đáp án B

Đáp án câu 6 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích: Từ compact” trong đọan 2 có nghĩa là..

 

A. concentrated : tập trung, nén, đặc              

B. inexpensive : không tốn kém                     

C. long-range : tầm xa                        

D. squared : bình phương

=> compact = concentrated : nén, đặc

Đáp án A

Đáp án câu 7 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích: Từcharging trong đọan văn có nghĩa là..

 

A. lightening : chiếu sáng                               

B. electricity : điện                             

C. parking: đậu xe                                          

D. credit cards : thẻ tín dụng

=> charging = electricity : điện

Đáp án B

Đáp án câu 8 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích: Từ đoạn văn có ý chỉ ...

A. Điện là nguồn năng lượng thay thế tốt nhất vì nó không gây ô nhiễm

B. Động cơ điện hiện nay thì lựa chọ tốt nhất vì rất thực tế

C. Xe hơi hiện tại thì tiết kiệm hơn thế hệ tương lai

D. Nhiều loại động cơ điện mới đã phát triển

Thông tin : Electricity, however, is the only zero-emission option presently available.

Tạm dịch : Điện, tuy nhiên, thì là lựa chọn không phát ra khí thải duy nhất hiện có sẵn.

Đáp án A

Ý kiến của bạn