Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. The White House, the official home of the United States president, was not built in time for George Washington to live in it. It was begun in 1792 and was ready for its first inhabitants. President and Mrs. John Adams, who moved in on November 1, 1800.When the Adamses moved in, the White House was not yet complete, and the Adamses suffered many inconveniences; for example, the main staircase was incomplete, which hindered movement from floor to floor, and the future laundry yard was merely a pool of mud, so wet laundry was hung in the unfinished East Room to dry. Thomas Jefferson, the third president, improved the comfort of the White House in many respects and added new architectural features such as the terraces on the east and west ends.When the British forces burned the White House on August 24, 1814, President Madison was forced to leave. All the remained after the fire was the exterior walls, the interior was completely destroyed. It was not until December of 1817 that the following president, James Monroe, was able to move into a rebuilt residence. Since then, the White House has continued to be modified but has been continuously occupied by each succeeding U.S president.
Câu 1: Which of the following would be the most appropriate title for this text?
A. Presidential Policies of Early U.S. Presidents
B. The Early History of the White House
C. George Washington’s life in the White House
D. The burning of the White House
Câu 2: The word “inhabitants” is closest meaning to:
A. modifications
B. moves
C. celebrations
D. residents
Câu 3: Why did George Washington not live in the White House?
A. No information is .given in the passage for this question
B. He did not like the architectural features.
C. It had been burned by the British.
D. Construction had not yet been completed
Câu 4: It can be inferred from the passage that John Adams was:
A. The first president of the United States.
B. The second president of the United States.
C. The third president of the United States .
D. The fourth president of the United States.
Câu 5: What of the White House was not yet complete when the Adamsesmoved in?
A. main staircase
B. laundry yard
C. pool
D. A and B
Câu 6: According to the passage, when James Monroe came to the White House, it had been:
A. repressed
B. reconstructed
C. relocated
D. reserved
Câu 7: The word “forces” could best be replaced by:
A. military
B. effort
C. power
D. energy
Câu 8: According to the passage, which of the following best describes Thomas Jefferson’s tenure in the White House?
A. He worked to improve the appearance and convenience of the White House.
B. He had to flee the White House because of the war with the British.
C. He removed the terraces that had been added by Adams.
D. He was accepting of the many inconveniences.
024.7300.7989
1800.6947
Giải chi tiết:
Giải thích: Câu nào sau đây sẽ là tiêu đề hợp nhất cho bài văn này?
A. Chính sách của các Tổng thống Hoa Kỳ.
B. Lịch sử lâu đời của Nhà Trắng.
C. Cuộc đời của George Washington ở Nhà Trắng.
D. Vụ cháy Nhà Trắng.
Đáp án B
Đáp án câu 2 là: DGiải chi tiết:
Giải thích: Từ “inhabitants” có nghĩa gần nhất ...
A. modifications : sự sửa đổi
B. moves : sự di chuyển
C. celebrations : kỷ niệm
D. residents : dân cư
=> inhabitants = residents : dân cư
Đáp án D
Đáp án câu 3 là: AGiải chi tiết:
Giải thích: Tại sao George Washington không sống ở Nhà Trắng?
A. Không có thông tin được cho trong bài văn cho câu hỏi này.
B. Ông ấy không thích nét họa tiết kiến trúc.
C. Nó đã bị đốt bởi người Anh.
D.Việc xây dựng vẫn chưa được hoàn thành
Thông tin : The White House, the official home of the United States president, was not built in time for George Washington to live in it. It was begun in 1792 and was ready for its first inhabitants. President and Mrs. John Adams, who moved in on November 1, 1800.
Tạm dịch : Nhà Trắng, nơi ở chính thức của Tổng thống Hoa Kỳ, không được xây đúng vào thời gian George Washington sống ở đó. Nó được bắt đầu vào năm 1972 và sẵn sàng cho những dân cư đầu tiên của nó. Tổng thống và phu nhân John Adams, người đã chuyển đến vào ngày 1 tháng 12 năm 1800.
Đáp án A
Đáp án câu 4 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Được nhắc đến trong bài rằng Adams là :
A. Tổng thống đầu tiên của Hoa Kỳ
B. Tổng thống thứ hai của Hoa Kỳ
C. Tổng thống thứ ba của Hoa Kỳ
D. Tổng thống thứ tư của Hoa Kỳ.
Thông tin : The White House, the official home of the United States president, was not built in time for George Washington to live in it. It was begun in 1792 and was ready for its first inhabitants. President and Mrs. John Adams, who moved in on November 1, 1800.
Tạm dịch : Nhà Trắng, nơi ở chính thức của Tổng thống Hoa Kỳ, không được xây đúng vào thời gian George Washington sống ở đó. Nó được bắt đầu vào năm 1972 và sẵn sàng cho những dân cư đầu tiên của nó. Tổng thống và phu nhân John Adams, người đã chuyển đến vào ngày 1 tháng 12 năm 1800.
Đáp án B
Đáp án câu 5 là: DGiải chi tiết:
Giải thích: Cái gì của Nhà Trắng vẫn chưa được hoàn thành khi Adamsed chuyển đến?
A. main staircase : cầu thang chính
B. laundry yard : sân giặt, phơi đồ
C. pool : bể bơi
D. A and B : A và B
Thông tin : When the Adamses moved in, the White House was not yet complete, and the Adamses suffered many inconveniences; for example, the main staircase was incomplete, which hindered movement from floor to floor, and the future laundry yard was merely a pool of mud, so wet laundry was hung in the unfinished East Room to dry.
Tạm dịch : Khi vợ chồng Adamses đến, Nhà Trắng vẫn chưa được hoàn thành, và vợ chồng Adamses phải chịu nhiều bất tiện; ví dụ như, cầu thang gác vẫn chưa đươc hoàn thành, làm cản trở sự di chuyển từ tầng này lên tầng khác, và sân giặt quần áo trong tương lai vẫn chỉ đơn thuần là một vũng bùn, quần áo mới giặt xong ẩm ướt như vậy được treo ở căn phòng phía Tây vẫn chưa được hoàn thành để phơi khô.
Đáp án D
Đáp án câu 6 là: BGiải chi tiết:
Giải thích: Theo đoạn văn, khi James Monroe đến Nhà Trắng, nó đã được :
A. repressed : ngăn chặn, đàn áp
B. reconstructed : xây dựng lại
C. relocated : chuyển đến
D. reserved : dự trữ
Thông tin : It was not until December of 1817 that the following president, James Monroe, was able to move into a rebuilt residence.
Tạm dịch : Mãi cho tới tháng 12 năm 1817 Tổng thống tiếp theo, James Monroe, đã có thể chuyển đến nơi ở được xây lại.
Đáp án B
Đáp án câu 7 là: CGiải chi tiết:
Giải thích: Từ “forces” có thể thay thế tốt nhất bằng :
A. military : quân đội
B. effort : nỗ lực
C. power : sức mạnh
D. energy : năng lượng
=> forces = power : sức mạnh
Đáp án C
Đáp án câu 8 là: AGiải chi tiết:
Giải thích: Theo đoạn văn, câu nào tả đúng nhất về nhiệm vụ của Thomas Jefferson ở Nhà TRắng
A. Ông ấy làm việc để cải thiện bộ mặt và tiện lợi của Nhà Trắng.
B. Ông ấy đã chạy trốn khỏi Nhà Trắng bởi vì chiến tranh của người Anh
C. Ông ấy đã xóa bỏ những bậc thang mà được thêm vào bởi Adams.
D. Ông ấy chấp nhận những bất tiện.
Thông tin : Thomas Jefferson, the third president, improved the comfort of the White House in many respects and added new architectural features such as the terraces on the east and west ends.
Tạm dịch : Thomas Jefferson, Tổng thống thứ ba, đã cải thiện tiện nghi của Nhà Trắng trong nhiều sự tôn trọng và thêm nhiều nét khắc họa kiến trúc như bậc thang cuối ở phía Tây và Đông.
Đáp án A
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Last week, we an interesting film about the animal world.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The higher the cost of living is, .
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The success of the company in such a market is remarkable.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Harmful environmental factors can the development of certain diseases.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
A lot of research in medical science has been to improve human health.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Peter bought a car as a present for his wife two weeks ago.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
There has been growing public concern about the use of chemicals in food recently.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
The dog my father gave me is very lovely.