[LỜI GIẢI] COLOR AND EMOTIONS            Colors are one of the most exc - Tự Học 365
LUYỆN TẬP TRẮC NGHIỆM 50000+ CÂU HỎI

DÀNH CHO MỌI LỚP 6 ĐẾN 12

TRUY CẬP NGAY
XEM CHI TIẾT

COLOR AND EMOTIONS            Colors are one of the most exc

COLOR AND EMOTIONS            Colors are one of the most exc

Câu hỏi

Nhận biết

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.         COLOR AND EMOTIONS            Colors are one of the most exciting experiences in life. I love them, and they are just as important to me as emotions are. Have you ever wondered how the two are so intimately related?            Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use to improve or change your emotions. The color that you choose to wear either reflects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.            The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you. Of course they also affect anyone who comes in contract with you, but you are the one saturated with the color all day ! I even choose items around me based on their color. In the morning, I choose my clothes based on the color or emotion that I need for the day. So you can consciously use color to control the emotions that you are exposed to, which can help you to feel better.            Color, sound, and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are meant to move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way to get your energy in motion. Also, flowing energy is exactly what creates healthy cells in your body. So, the fastest way to be healthy is to be open to your real feelings. Alternately, the fastest way to create disease is to inhibit your emotions.

Câu 1: The term "intimately" in paragraph 1 is closest in meaning to................


A. closely 


B. obviously 


C. simply 


D. clearly

Câu 2: The term "they" in paragraph 3 refers to.................


A. emotions 


B. colors 


C. people 


D. none of the above

Câu 3: Which of the following can be affected by color?


A. your mood 


B.  your need for thrills 


C. your appetite 


D. your friend's feelings

Câu 4: According to this passage, what creates disease?


A. wearing the color black


B. exposing yourself to bright colors


C. being open to your emotions 


D. ignoring your emotions

Câu 5: Why does the author mention that color and emotions are both vibrations?


A. Because they both affect how we feel.


B. to prove the relationship between emotions and color.


C. to show how color can affect energy levels in the body  


D. Because vibrations make you healthy.

Câu 6: What is the main idea of the passage?


A. Colors can help you become healthy. 


B. Colors are one of the most exciting


C. Emotions and colors are closely related to each other.


D. Colorful clothes can change your mood

Câu 7: According to the passage, what do color, sound, and emotion all have in common?


A.  They are all forms of motion


B. They all affect the cells of the body


C. none of the above    


D. They are all related to health


Đáp án đúng:

Lời giải của Tự Học 365

Đáp án câu 1 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích:

Cụm từ “intimately” trong đoạn văn 1 có nghĩa gần nhất là...

A. closely : thân thiết

B. obviously : rõ ràng, hiển nhiên

C. simply : đơn giản

D. clearly : rõ ràng, sáng sủa.

=> intimately = closely : thân thiết, gần gũi

Đáp án A

Đáp án câu 2 là: B

Giải chi tiết:

Giải thích: Từ "they" ttong đoạn văn 3 ý chỉ ...

A. emotions : những cảm xúc            

B. colors : những màu sắc                  

C. people : con người                        

D. none of the above : không có cái nào ở trên

Thông tin : The colors that you wear affect you much more than they affect the people around you.

Tạm dịch : Những màu sắc mà bạn mặc lên ảnh hưởng đến bạn nhiều hơn chúng ảnh hưởng đến mọi người

xung quanh bạn.

Đáp án B

Đáp án câu 3 là: A

Giải chi tiết:

Giải thích: Cái này sau đây bị ảnh hưởng bởi màu sắc?

A. tinh thần của bạn                                    

B. sự cần thiết của bạn cho những chuyện sợ hãi

C. sự ngon miệng của bạn                          

D. cảm giác của bạn của bạn    

Thông tin : Color directly affects your emotions. Color both reflects the current state of your emotions, and is something that you can use to improve or change your emotions. The color that you choose to wear either reflects your current state of being, or reflects the color or emotion that you need.

Tạm dịch : Màu sắc trực tiếp ảnh hưởng đến cảm xúc của bạn. Màu sắc phản ánh lên những khung bậc cảm xúc hiện tại của bạn, và là thứ gì đó mà bạn có thể sử dụng để cải thiện hay thay đổi cảm xúc của bạn. Màu sắc mà bạn chọn để mặc hoặc phản ánh khung bậc cảm xúc hiện tại của bạn hoặc phản ánh màu sắc hoặc cảm xúc mà bạn muốn.

Đáp án A

Đáp án câu 4 là: D

Giải chi tiết:

Giải thích: Theo đoạn văn này, cái gì tạo ra bệnh tật?

A. mang đồ màu đen

B. bộc lộ ra bản thân mình đến những màu sắc sáng

C. mở lòng với những cảm xúc của mình

D. phớt lờ đi cảm xúc của bạn

Thông tin : So, the fastest way to be healthy is to be open to your real feelings. Alternately, the fastest way to create disease is to inhibit your emotions.

Tạm dịch : Vì vậy, cách nhanh nhất để trở nên khỏe mạnh là mở lòng với những cảm xúc thật sự của bạn. Như một sự lựa chọn, cách nhanh nhất để tạo ra bênh tật là kiềm chế cảm xúc của bạn.

Đáp án D

Đáp án câu 5 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích: Tại sao tác giả lại đềcập rằng màu sắc và cảm xúc cả hai đều là những sự rung cảm?

A. Bởi vì cả hai chúng đều ảnh hưởng đến chúng ta cảm thấy thế nào

B. Để chứng minh quan hệ giữa cảm xúc và màu sắc.

C. Để cho thấy rằng màu săc có thể ảnh hưởng đến những cấp độ năng lượng trong cơ thể chúng ta như thế nào.

D. Bởi vì sự rung cảm giúp bạn khỏe mạnh

Thông tin : Color, sound, and emotions are all vibrations. Emotions are literally energy in motion; they are

meant to move and flow. This is the reason that real feelings are the fastest way to get your energy in motion.

Tạm dịch : Màu sắc, âm thanh, và cảm xúc tất cả đều là sự rung cảm. Những cảm xúc theo nghĩa đen chính là

năng lượng đang chuyển động; chúng có nghĩa là di chuyển và bắt nguồn. Đây là lý do tạo sao những cảm

xúc thật sự là cách nhanh nhất để làm cho năng lượng trong bạn chuyển động.

Đáp án C

Đáp án câu 6 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích: Ý chính của bài là gì?

A. Màu sắc có thê rgiups bạn trở nên khỏe mạnh.

B. Màu sắc là một trong những thứ thsu vị nhất.

C. Cảm xúc và màu sắc thì liên quan mật thiết với nhau.

D. Màu sắc rực rỡ có thể thay đổi tinh thần của bạn.

Thông tin : Have you ever wondered how the two are so intimately related?

Tạm dịch : Bạn có bao giờ tự hỏi rằng hai thứ này ( màu sắc và cảm xúc ) có quan hệ mật thiết đối với nhau như thế nào?

Đáp án C

Đáp án câu 7 là: C

Giải chi tiết:

Giải thích: Theo đoạn văn, màu sắc, âm thanh, và cảm xúc có điểm gì chung?

A.Chúng đều là sự hình thành của chuyển động                     

B. Chúng đều ảnh hưởng đến tế bào của cơ thể.

C. Không có cái nào ở trên cả.                                     

D. Tất cả chúng đều liên quan đến sức khỏe.            

Thông tin không liên quan đến các đáp án A, B hay D. A, B, D đều không có thông tin trong bài, nên đáp án phải là C

Thông tin : Color, sound, and emotions are all vibrations.

Tạm dịch : Màu sắc, âm thanh, và cảm xúc tất cả đều là sự rung cảm.

Đáp án C

Ý kiến của bạn